www.car.cz
 

Abeceda SHERON Valašská rally 2005
     2.2.2005 17:02 - tisková zpráva


                                   VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, 31. března - 2. dubna 2005

 

Abeceda SHERON Valašská rally 2005

GLOBAL ASSISTANCE Mezinárodní mistrovství České republiky v rally 2005

 

A         AMK RS – Vsetín
Pořadatelem SHERON Valašská rally 2005 je AutoMotoKlub Rallye Sport – Vsetín, respektive jeho pobočka organizovaná při valašskomeziříčském domu dětí a mládeže.
            Kontakt:          tel.: / fax:          +420 571 419 726

                                   tel.:                  +420 571 429 803

                                   mobil:               +420 603 265 525

                                   e-mail:              mirhos@quick.cz

                                   internet:            www.valasskarally.com

 

B         BEZPEČNOST

Rychlostním zkouškám SHERON Valašská rally 2005 bude každý přihlížíte na vlastní nebezpečí. Je tedy v zájmu bezpečnosti každého, aby se řídil pokyny pořadatelů přímo na trati i uvedenými v oficiálním programu rally. Diváci na trati Valašské rally by se měli chovat tak, aby nepoškozovali přírodu a neohrozili dobré jméno automobilového sportu.

 

C         C`EST LA VIE (selaví)

Význam tohoto slova lze do češtiny přeložit také jako „To je život“. A život pro pravověrné příznivce motoristického sportu na Valašsku, to je Valašská rally. Letos se jich bude na jejím zabezpečení podílet bezmála tisíc.

 

D         DOPROVODNÝ PROGRAM

Neopomenutelnou složkou SHERON Valašská rally 2005 se stane bohatý doprovodný program. Ten organizátoři soutěže připravují za úzké součinnosti s Domem dětí a mládeže ve Valašském Meziříčí.

 

E          E-MAIL

Náměty a připomínky k organizaci a později také k samotnému průběhu SHERON Valašská rally 2005 je možné zasílat rovněž elektronickou poštou na adresu mirhos@quick.cz

 

F          FOLKLOR

SHERON Valašská rally 2005 se jede v kraji bohatém na folklorní tradice. Proto nad jejím konáním převzalo patronát rovněž Valašské království, pod jehož označením všechna soutěžní vozidla pojedou. Folklór se stane také součástí doprovodného programu rally a tak zvaně k němu přičichnou i soutěžní posádky tím, že na start je doprovodí děti ve valašských krojích.

 

G         GLOBAL ASSISTANCE

GLOBAL ASSISTANCE Mezinárodní mistrovství České republiky v rally 2005. To je oficiální název devítidílného seriálů podniků, jehož součástí je také SHERON Valašská rally 2005.

 

H         Hudební večer bude předcházet startu SHERON Valašská rally 2005. Půjde o vystoupení rockové kapely, které zajišťuje rozhlasová stanice Evropa 2. Večer má konferovat Leoš Mareš.

 

CH      CHLOUBA

Chloubou SHERON Valašská rally 2005 se také letos stane jedna z nejdelších a nejnáročnějších rychlostních zkoušek v České republice, tak zvaná téměř 30 kilometrů dlouhá Valašská bomba, jejíž trať povede v trojúhelníku Vsetín – Bystřička – Valašská Bystřice.

 

I           ITINERÁŘ

V itineráři SHERON Valašská rally 2005 budou mít soutěžní posádky zaznamenáno: celková délka rally – 487,46 km, počet rychlostních zkoušek – 12, celková délka rychlostních zkoušek – 192,40 km, počet sekcí – 4, počet etap – 2, druh povrchu jednotlivých etap a sekcí – I.etapa 79% asfalt a 21% penetrační vozovky a místní komunikace, II.etapa 59% asfalt kvalitní a 41% penetrační a lesní vozovky.

 

J           JIRKA

Po krátké odmlce se letošní ročník Valašské rally opět pojede také jako Memoriál Jiřího Sedláře, bývalého vynikajícího soutěžního jezdce a kamaráda, který zahynul nedaleko obce Lešná u Valašského Meziříčí.

 

K         KRÁLOVSTVÍ

Patronát nad SHERON  Valašská rally 2005 převzalo po roční přestávce také Valašské království. Pod jeho vlajkou se soutěž pojede a jeho mezinárodní poznávací značkou budou všechna soutěžní vozidla označena.

 

L          LIMIT

Počet akceptovatelných přihlášek je omezen limitem 120. SHERON Valašská rally 2005 se budou moci zúčastnit vozidla, která odpovídají příslušným předpisům.

 

M        MEDIÁLNÍ PARTNEŘI

Mediálními partnery SHERON Valašská rally 2005 se stali týdeník Naše Valašsko, regionální televizní stanice TV Beskyd, Foto Vaš a Radio Čas.

 

N         NOVÉ RZ

První etapa rally bude na třech náročných úsecích v okolí Lipníku nad Bečvou, Hranic na Moravě a Valašského Meziříčí obsahovat šest zcela nových rychlostních zkoušek. Do itineráře druhé etapy je připravováno rovněž šest rychlostních zkoušek. I ony jsou chystány do tří úseků a to v okolí Vsetína, Bystřice pod Hostýnem a Kelče. Také ony budou obsahovat řadu dosud nejetých úseků. Druhá etapa zavede soutěžní posádky do typické valašské krajiny s řadou obtížných úseků s mnoha převýšeními v nádherné přírodní scenérii zdejších kotárů.

 

O         ORGANIZACE

SHERON Valašská rally 2005 je připravována podle Mezinárodních sportovních řádů, Všeobecných předpisů pro rally mistrovství FIA, Sportovních předpisů mistrovství FIA, NSŘ a Zvláštních ustanovení.

 

 

P          PREMIÉRA

Vítěz se objeví na cílové rampě 2. dubna 2005 po sedmnácté hodině. Bezprostředně po projetí cílem se na rampě uskuteční předání cen nejlepším posádkám a vyhlášení výsledků rally. Takové provedení závěru rally bude mít v případě SHERON – XXIV. Valašská rally 2005 svou premiéru.

 

R          REKORD

Rekordní počet vítězství na Valašské rally stále zaznamenává posádka Ladislav Křeček – Jan Krečman, která si palmu vítězství z Valašska odvezla celkem čtyřikrát. A to v letech 1991, 1992, 1994 a 1996.

 

S          SOUČÁST

Součástí doprovodného programu SHERON Valašská rally 2005 se stane mimo jiné výtvarná soutěž dětí, autogramiády, soutěž dětí na dopravním hřišti, vystoupení valašskomeziříčských hudebních a tanečních souborů a mažoretek a řada dalších akcí.

 

T          TECHNICKÁ PŘEJÍMKA

Technická přejímka soutěžních vozidel SHERON Valašská rally 2005 bude mít své zázemí v areálu Autocentrum LUKÁŠ Valašské Meziříčí – Bynina (výpadovka na Přerov).

 

U         ÚSPĚCHY

Úspěchy či neúspěchy v podobě časů při průjezdech jednotlivých rychlostních zkoušek SHERON Valašská rally 2005 bude zaznamenávat a zpracovávat společnost PORS plus Zlín.

 

V         VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

Po jednoleté odmlce se centrem SHERON Valašská rally 2005 popáté stane Valašské Meziříčí, kde pořadatelé nacházejí pro svou práci optimální podmínky. Město s bohatou historií, které je v současnosti významným průmyslovým a společenským centrem Valašska.

 

Z          ZÁŠTITA

Záštitu nad SHERON Valašská rally 2005 převzal starosta města Valašské Meziříčí JUDr. Jiří Kubeša.

 

 

 

Dušan PÓČ

místopředseda AMK RS – Vsetín

hlavní činovník pro styk s tiskem

SHERON Valašská rally 2005

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose