www.car.cz
 

PSA prodala již milion vozů vybavených filtrem pevných částic
     7.2.2005 20:02 - tisková zpráva


7.února 2005 – koncem ledna 2005 vyjel ze závodů PSA Peugeot Citroën již miliontý vůz vybavený filtrem pevných částic (FAP).

 

FAP byl poprvé uveden ve světové premiéře v květnu 2000, a to na modelu Peugeot 607 a zároveň byl tento prvek společností PSA Peugeot Citroën patentován. Postupně byl FAP rozšířen na modelové řady všech segmentů obou značek Peugeot i Citroën.

 

Dnes je k dispozici pro devět skupin koncernových vozů : Peugeot 206, 307, 407, 607 a 807, a stejně tak i pro Citroën C4, C5, C8 a Xsara Picasso.

 

Stále se zvyšující výroba vedla červnu 2003 až k oslavě 500 000 ks vyrobených vozů s FAPem. Poté již stačilo pouhých 18 měsíců k dosažení miliontého vyrobeného vozu s FAPem. Tento fakt odpovídá velmi rychlému rozšíření FAPu v rámci modelových řad skupiny.

 

PSA Peugeot Citroën je dnes jediným automobilovým konstruktérem na světě, který uspěl s rozšířením takové technologie ve velkosériovém měřítku. Dieselové motory Hdi vybavené filtrem pevných částic se řadí mezi nejčistší motory, pokud jde o snižování znečišťujících emisí, ale také, díky technologii přímého vstřiku paliva common rail, mezi motory s nejnižší mírou emisí CO2, čímž přispívají k potlačení skleníkového efektu.

 

Rozšiřování FAPu v modelových řadách značek Peugeot a Citroën bude pokračovat i v dalších letech. Skupina PSA Peugeot Citroën je potěšena úspěchem, jehož se této technologii dostalo a jejíž spolehlivost a výkonnost umožnily tak masové rozšíření. To je zárukou zlepšení životního prostředí.

 

 

 

Martina Bedrnová, CITROËN Česká republika s.r.o.,

Lucie Kučerová, PEUGEOT Česká republika s.r.o.,


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose