www.car.cz
 

Barumka 2005: speciálka v ulicích Zlína. WRC letos vůbec NEPOJEDOU !!!!!
     14.2.2005 13:09 - Pavel Jelínek


Do startu nejvýznamnější tuzemské rallye - Barum rallye Zlín - zbývá  sice ještě  půl roku, ale její podoba  se již  rýsuje. Jak je již celkem všeobecně známo, letos  se Barumka pojede  jako kandidátský podnik  MS.


Tratě RZ budou vycházet  z minulých ročníků. Dvouetapový závod letos nabídne 260 kilometrů rychlostních zkoušek, celá trať pak bude dlouhá 650 kilometrů. Pojede se hlavně po asfaltových površích různé kvality, ostatně jako obvykle.

Připomeňme, že zlínská soutěže  slaví  kulaté jubileum : pojede se již její 35. ročník ! Soutěž bude opět součástí devítidílného seriálu mistrovství Evropy. "Chceme uspořádat rallye podle všech předpisů MS, což nebude lehké," doplnil ředitel závodu Miroslav Regner


Úplnou novinkou pak bude supervložka, která se pojede po  vzoru jiných  světových soutěží přímo v  ulicích Zlína. Na programu  je v pátek odpoledne a  doplnit  můžeme, že se pojede v lokalitě trojúhelníku Radnice - objekt zvaný "Jednadvacítka" - Baťova vila.


Za zmínku jistě  stojí také otázka startu prestižních vozů WRC, které jsou ozdobou startovního pole.  A právě  v tomto směru  pořadatelé  připravují pro fandy poměrně nemilé překvapení. Barum rallye Zlín 2005 bude   totiž prvním podnikem, ve kterém NEBUDE vypsána třída A8 a ve kterém tedy ani nepojedou   vozy WRC.

"Tuto třídu vůbec nebudeme vypisovat. Zřejmě jako první pořadatelé u nás. Ke kuriózní  situaci  může  dojít ve chvíli, když  by si  některý ze světových týmů chtěl Barumku vyzkoušet. Muselo by to se to  řešit  nějakou vyjímkou. Ale určitě by  šlo  řešit....,"  usmíval se  Regner.

Podrobnosti a celý rozhovor můžete slyšet v televizním motortipu v rozhovoru s ředitelem soutěže, zařazeném  do  Motortipu 7/2005 ( viz info o vysílání na www.motortip.cz. Pořad je případně k vidění také na internetu na adrese www.tvb1.cz)


Fanoušci si mohou v kalendáři označit termín od 18. do 21. srpna.
 


 
 
Fotogalerie:   Barum rally 2004 od Radka Rochelta

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose