www.car.cz
 

Již deset tisíc vozů KIA u nás
     tisková zpráva


10 000 VOZŮ ZNAČKY KIA V ČESKÉ REPUBLICE

Jubilejním vozem se stal Magentis 2,5 V6
2003 prodaných vozů zn Kia v r. 2003, letošní plán cca 3000 vozů

V sobotu 7.února 2004 byl v Autocentrum BUPI v Lokti slavnostně předán jubilejní 10 000 vůz značky Kia v České republice, kterým se stal model Magentis 2,5 V6 v modré metalíze. Noví majitelé vozu manželé Navrátilovi z Trhového Štěpánova převzali z rukou generálního ředitele společnosti Kia Motors Czech Ing. Libora Šrámka klíčky od vozu a další věcné dárky.

Automobily značky Kia se začaly v České republice prodávat v dubnu roku 1994. První rok budil zájem o novou značku model Sephia, jenž si zakoupilo 194 zákazníků. Sephia si udržovala výsadní postavení i v následujících letech a až v roce 1999 ji na místě nejprodávanějšího vozu vystřídal model Pride. V současné době je v nabídce značky už devět modelových řad, které pokrývající široké spektrum segmentů automobilového trhu.

V roce 2003 si vybralo vůz Kia celkem 2003 českých zákazníků, což je o 868 více než v předchozím roce a řadí tak značku na 15. místo mezi importéry s tržním podílem cca 1,2%. Kia se nejen v Evropě, ale také v České republice stala nejrychleji rostoucí značkou za rok 2003. K tomuto zvýšení zájmu přispělo zejména rozšíření a zkvalitnění modelové nabídky a rozšíření prodejní sítě. V kategorii osobních vozů se největší pozornosti těšily modely Rio, Sorento a Shuma II. Absolutním leaderem prodejů se pak v loňském roce stal model Rio s 506 prodanými kusy, následován užitkovým vozem Pregio (288 ks) a modelem Sorento (277 ks).

V letošním roce se modelová nabídka značky rozroste o tři novinky. Na sklonku jara to bude nový mini vůz Picanto a model nižší střední třídy Cerato, v závěru roku pak zcela nové malé SUV s dosud neznámým jménem. Kromě toho užitkové vozy Pregio a K2500 projdou facelifty, modely Carnival a Sorento se dočkají přepracovaných pohonných jednotek 2,9 CRDi, respektive 2,5 CRDi. V ČR plánuje letos Kia nárůst prodejů na cca 3000 vozů.

Společnost Kia Motors Czech je výhradním dovozcem automobilů značky Kia do České republiky, kde působí od dubna roku 1994. Za dobu své existence prodala na českém trhu přes 10 000 vozů. Kia Motors Czech je oficiálním partnerem nejlepšího současného českého tenisty Jiřího Nováka a jeho kolegy - Davis Cup reprezentanta Tomáše Berdycha. A současně je také Kia Motors Czech oficiálním partnerem Českého tenisového svazu vozíčkářů.

Kia Motors Europe je prodejní, marketingové a servisní zastoupení společnosti Kia Motors Corporation. Sídlo tohoto zastoupení je v německém Eschbornu u Frankfurtu nad Mohanem a řídí celkem 23 regionálních zastoupení automobilky v Evropě a na Blízkém Východě. Do roku 2005 plánuje automobilka Kia prodat v Evropě okolo 300 000 vozů, čehož hodlá dosáhnout především nabídkou nových modelů a moderních dieselových motorů.

Kia Motors Corporation, založena v roce 1944, je nejstarší korejskou automobilkou. Jako člen automobilové skupiny Hyundai produkuje v současnosti asi 1 150 000 vozidel a exportuje okolo 600 000 vozů ročně prostřednictvím sítě svých zastoupení ve 175 zemích celého světa. Kia Motors je hlavním partnerem tenisového Australian Open a současně také celosvětovým oficiálním sponzorem tenisového Davisova poháru.

tisk info KIA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose