www.car.cz
 

„Bezpečná silnice 2004“ splnila na Vysočině svůj cíl
     28.2.2005 10:10 - tisková zpráva


V roce 2004 vyhlásilo Zastupitelstvo kraje Vysočina na návrh Odboru dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina grantový program na podporu akcí a opatření přispívajících ke zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích s názvem Bezpečná silnice 2004. Cílem tohoto grantového programu bylo zvýšení bezpečnosti a snížení rizik provozu na pozemních komunikacích kraje Vysočina prostřednictvím instalace technických prostředků a realizace opatření zvyšující bezpečnost silničního provozu.

„Objem uvolněných finančních prostředků činil 1.500.000,- Kč. K posouzení bylo zasláno žadateli 54 projektů, ze kterých 39 splňovalo podmínky pro poskytnutí dotace. Města, obce a správy a údržby silnic v nich investovaly do zlepšení dopravních podmínek téměř pět miliónů korun,“ sdělil vedoucí Odboru dopravy a silničního hospodářství Ladislav Staněk.

Díky krajské dotaci si města Jihlava a Jemnice pořídila měřiče rychlosti automobilů, Havlíčkův Brod vybudoval světelnou signalizaci a osvětlení přechodů pro chodce. Dopravní značení problematických přechodů pro chodce zrekonstruoval i Žďár nad Sázavou. Správy a údržby silnic čerpaly dotaci ke zvýraznění čtyř nepřehledných železničních přejezdů.

Naprostá většina projektů, především malých obcí, však řešila instalaci nových dopravních značení v obcích, zlepšení rozhledových podmínek na nepřehledných křižovatkách instalací rozhledových zrcadel a zklidnění provozu vybudováním zpomalovacích prahů.

„Starostové obcí, stejně jako garant - odbor dopravy a silničního hospodářství, se při vyhodnocování grantového programu shodli na tom, že Bezpečná silnice 2004 splnila svůj cíl a tento druh podpory je velkou pomocí při rozvoji spravovaného území. Zároveň byl vytvořen dobrý základ k pokračování podpory dalších opatření přispívajících ke zvýšení bezpečnosti provozu na silnicích kraje Vysočina,“ zdůraznil dále L. Staněk

M. Březina
více informací L. Staněk, Odbor dopravy a silničního hospodářství

 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Šumava 2005 - výběr od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose