www.car.cz
 

Jandíkův šumavský nepříliš povedený vstup do sezony 2005
     28.2.2005 17:15 - tisková zpráva


Po roční přestávce se do boje o nejvyšší pocty v nabité skupině produkčních vozů vrátila zlínská posádka Miroslav Jandík – Radim Chrastecký. Loni svůj mistrovský titul s vozem Mitsubishi Lancer Evo 7 neobhajovali a pustili se do získávání zkušeností na tratích evropského šampionátu.

 

Po smolném vystoupení na rakouské Jänner Rallye se příliš slibně nevyvíjela ani páteční etapa druhé soutěže seriálu MMČR v Klatovech. „Hned na úvodní rychlostní zkoušce jsme dělali hodiny, ale největší ztrátu jsme získali na RZ3 a RZ4. Tady jsme zariskovali při výběru pneumatik a zvolili široké zimní gumy, protože jsme předpokládali, že sníh bude rozbředlý a budou vyjeté koleje. Bohužel nám tento risk nevyšel. Navíc nás první den zlobil motor a místy fungoval jen na tři válce. Tento handicap se našim mechanikům podařilo odstranit až v nočním servisu,“ postěžoval si na první část Šumava Rallye devětadvacetiletý Jandík.

 

Sobota už probíhala ve zcela jiném duchu, jak se na adepta o přední příčky sluší a patří. Miroslav Jandík zajížděl na Vimpersku časy mezi třemi nejlepšími jezdci kategorie PV a postupoval z dvanácté příčky po první etapě vpřed. „Postupně jsme se posunuli až na sedmou pozici, ale kvůli velké ztrátě jsme na lepší umístění již neměli šanci a tak jsme druhou polovinu sobotní etapy jeli už více na jistotu. Soutěž se nám líbila, svezení na pneumatikách s hroty pro nás byla nová věc, ale zvolna jsme si zvykali. Škoda jen, že na měřených úsecích nebylo více ledového podkladu. Druhé průjezdy rychlostními testy se konaly ve vyjetých kolejích na mokrém asfaltě. Některé úseky byly zbytečně prosolené,“ konstatoval v cíli Jandík.

 

Další soutěží zlínského týmu, který závodí v barvách výrobce pneumatik Matador, bude koncem března Valašská Rally. Po nepříliš vydařeném vstupu do sezony by chtěl Miroslav Jandík v téměř domácím prostředí zaútočit na přední místa ve své kategorii. Pokud to termíny soutěží dovolí, rád by na několika soutěžích zúročil i své loňské účinkování v seriálu mistrovství Evropy.   


 
 
Fotogalerie:   Rallye Šumava 2005 - výběr od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose