www.car.cz
 

PREMIÉRA Tomáše Mikšovského v Kataru ZNAMENALA SVĚTOVÉ BODY
     1.3.2005 07:29 - tisková zpráva


Tomáš Mikšovský nastoupil v dalekém Qataru ke svému prvnímu závodu v Mistrovství světa Supersport, který pro něj znamenal i první světové body!

 

Na okruhu Losail International Raceway, který leží nedaleko hlavního města Doha, Tomáš zvládl výborně samotný start a úvodní zatáčky závodu, pak jej však předjeli někteří jeho soupeři, přesto ale náš jezdec projížděl cílem prvního kola na patnáctém místě, což bylo o jedno místo lépe, než pozice ze které do závodu Tomáš nastupoval.

 

Po absolvování čtvrtiny závodu však přišel problém, se kterým nymburský jezdec společně se svým týmem bojoval celý víkend - brzké opotřebení přední pneumatiky. Protože se jednalo o premiéru v Mistrovství světa, byla předem stanovená taktika, že pokud se dostaví problém s rychlým opotřebováním pneumatiky, bude hlavním cílem dokončit závod. Tomuto cíli tedy podřídil mladý jezdec i všechnu svou zbývající snahu.

 

Po absolvování osmnácti kol na okruhu dlouhém 5,4 km přišel vytoužený cíl, kterým projel Tomáš Mikšovský jako dvanáctý jezdec. Za toto umístění získal Tommy čtyři body, které ho vzhledem k tomu, že se jednalo o první závod sezóny, zařadili i na dvanácté místo celkového pořadí světového šampionátu.

 

Nyní čeká jezdce i celý tým pauza. Další závod se koná až první dubnový víkend v australském Phillip Islandu. Tuto pauzu vyplní testování, jenž by mělo pomoci vyřešit nastavení zejména předku motocyklu.

 

Tomáš Mikšovský:

Trošičku mne mrzí, že v Kataru byla malá konkurence, že tam bylo na trati málo jezdců. Je sice pravda to, že se na to historie nebude ptát, ale radši bych byl, kdyby bylo to místo vybojované. Po startu a po dvou úvodních zatáčkách, jsem na tom nebyl špatně. Pak mě to tam několik chlapů vsadilo, ale pokusil jsem se jich udržet. Ovšem nepodařilo se mi to. Nepovedlo se mi za celý víkend ani za předcházející testování nastavit přední tlumiče tak, jak bych si představoval. Nepřidaly mi ani ty dva pády na přední kolo. Po pěti kolech jsem začal cítit, že odchází právě přední pneumatika, stále mi to ujíždělo. Myslím si, že tento výsledek není na první závod špatný. Těším se na příští závod, kde doufám už bude vše v pořádku, kde snad už bude vše klapat a mě i Pawlovi se pojede lépe. Chtěl bych poděkovat celému týmu za jeho velké snažení a za to, jak k práci po všech trénincích přistupovali.

 

Výsledky závodu:

1.- Katsuaki Fujiwara (JPN-Honda) 37:54,414
2.- Sebastian Charpentier (FRA-Honda) +5,462 sec.
3.- Michel Fabrizio (ITA-Honda) +13,970 sec.
4.- Kevin Curtain (AUS-Yamaha) +28,713 sec.
5.- Fabien Foret (FRA-Honda) +31,316 sec.
...................
12.- Tomáš Mikšovský (CZE-Honda) 1:36,071
13.- Pawel Szkopek (POL-Honda) 1:47,590

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose