www.car.cz
 

Citroën C6: Vůz, který probudí Vaše emoce…
     1.3.2005 21:47 - tisková zpráva


Citroën C6 je tady. Impozantní exteriér nejnovějšího přírůstku do rodiny luxusních vozů Citroën, vypovídá o osvojení si umění automobilového designu. Citroën C6 naplňuje představy o velké limuzíně a nabízí nejmodernější technologie. Citroën C6 je proto vůz, který ve Vás dokáže probudit emoce.

 

Model C6 byl představen na letošním ženevském autosalonu. Tento manažerský vůz sedan je opravdovým skvostem své třídy. Design C6 byl inspirován velkými limuzínami Citroën z minulých dob, modely, které značce Citroen pomohly vybudovat silné postavení ve třídě luxusních vozů.

 

Citroën C6 má všechny vlastnosti manažerských sedanů: eleganci, sofistikovanost v každém ohledu a nezaměnitelnost na silnici. S důrazem kladeným na originalitu a působivost model C6 vytvořil nové reference designu, pohodlí, umění a využití nejnovějších technologií.

 

Spolu s plynulými a elegantními liniemi exteriéru se C6 honosí originálním a ergonomicky navrženým interiérem. Architektonické linie vnitřního prostoru poskytují cestujícím okamžitý pocit výjimečného komfortu. V podobných intencích bylo navrženo místo řidiče: přestože svou povahou je pracoviště řidiče zcela nové,  řidič se v něm okamžitě cítí jako doma.

 

Citroën C6 je vybaven nejnovějšími technickými novinkami v oblasti dynamické výbavy, motorů nebo převodovek.

Kompletní a inovativní prvky hi-tech výbavy zahrnují průhledový čelní displej, systém varování při neúmyslném vybočení z jízdního pruhu (AFIL), samonatáčecí xenonové světlomety, inteligentní systém odpružení a nový vznětový motor 2.7 HDi V6 o výkonu 208 k DIN.

 

Citroën C6 se vyznačuje mimořádnou působivostí ve všech ohledech.

 

 

Citroën C6: originální, emotivní design

 

Originální design nového Citroënu C6 kombinuje originální prvky designu s klasickým pojetím designu manažerského vozu. Vnějšími rozměry a profilem se okamžitě zařadí do rodiny osobních vozů Citroën.

 

C6 má dlouhý přední převis a krátkou zadní část. Vnější design vozu proto připomíná kupé, zatímco vlastnostmi a standardní výbavou se vůz řadí do kategorie prestižních sedanů.

 

Čelní maska Citroënu C6 je opatřena širokou mřížkou s pochromovaným logotypem značky, která volně přechází k předním světlometům.

 

Dlouhý podvozek a plynulý aerodynamický profil vtiskují Citroënu C6 skutečnou nepřehlédnutelnost a vypovídají o prostorném interiéru, stabilitě a dominanci.

 

Okna kopírují křivku střešního oblouku, který jemně splývá k zadním sloupkům, a vytváří tak harmonickou linii ve stylu kupé. Tento efekt je zvýrazněn dveřmi bez středního rámu.

 

Design zadní části vozidla je obzvláště nápaditý. Konkávní okno je prodlouženo až k víku zavazadelníku a zadním světlům, což opticky karoserii uzavírá. Deflektor vzduchu se při velké rychlosti vysunuje automaticky a svědčí o důrazu na jednu z klíčových hodnot značky Citroën - aerodynamice.

 

Interiér Citroënu C6 okamžitě zaujme pocitem prostoru a pohodlí. Čisté linie přístrojové desky, vysoce kvalitní použité materiály a pohodlná, anatomicky tvarovaná sedadla přímo vybízejí k nastoupení a požitku z relaxující jízdy. 

 

Citroën C6 je svědectvím o radikálním přístupu k automobilovému designu, jehož cílem je využití nejmodernějších technologií s cílem vytvořit dynamický a pohodlný vůz.

 

 

Citroën C6: vyspělá technologie ve službách pohodlí a radosti z jízdy
 

Citroën C6 vychází z klíčové hodnoty vozů značky Citroën, kterou je inovace. Inovativní prvky v místě pro řidiče zahrnují přehledný přístrojový panel pro řidiče, velký centrální displej a průhledový displej, který promítá základní informace – například okamžitou rychlost nebo navigační piktogramy – na čelní sklo, čímž přispívá k aktivní bezpečnosti.

 

Jako první model Citroën je C6 vybavena elektrickou parkovací brzdou. Tento nový prvek spadá do široké řady inteligentních systému zvyšujících pohodlí řidiče - například systém varování při neúmyslném vyjetí z jízdního pruhu (AFIL), přední a zadní parkovací asistent, samonatáčecí xenonové světlomety, tempomat a omezovač rychlosti. Citroën uvedené prvky, které jsou nabízeny u modelů C5 a C4, představil jako jedna z prvních automobilek.

 

Výjimečné postavení Citroënu C6 se odráží i v nabízených motorech: dvěma šestiválcovými motory, vznětovým i zážehovým, které kladou důraz na maximální jízdní komfort. Nový motor 2.7 HDi V6 nabízí maximální výkon 208 k DIN (150 kW) a je vybaven filtrem pevných částic. Zážehový motor 3.0i V6 24V se vyznačuje nejvyšším výkonem 215 k DIN (155 kW). Oba motory jsou dodávány se šestistupňovou automatickou převodovkou.

 

 

Citroën C6: manažerské požadavky na komfort a relaxaci

 

Každý prvek výbavy vozu přispívá k celkovému pohodlí: všestranně nastavitelná sedadla, akustická izolace kabiny, tepelný komfort a speciálně navržené místo řidiče.

 

Originální design místa řidiče a ergonomie přístrojové desky umožňují řidiči nerušeně sledovat po celou dobu situaci na silnici. Vrstvená postranní okna C6 filtrují vnější hluk, a napomáhají tak vytvořit ve vozidle uvolněnou atmosféru, čímž zvyšují také koncentraci řidiče.

 

Cestující ve voze naleznou prostorný a přátelský interiér. Poloha zadních sedadel je elektricky nastavitelná. Cestující tak snadno naleznou ideální pozicí pro odpočinkové sezení.

 

Tvar přihrádek ve dveřích byl inspirován nejnovějšími trendy v oblasti designu nábytku. Posiluje koncept vozu jako „rodinného pokoje na kolech“.

 

Citroën průběžně pracuje na zlepšení komfortu cestujících. Klimatizace
v modelu C6 proto obsahuje systém jemného rozptylu vzduchu, který byl vyvinut tak, aby cestující obklopovala stejná vzduchová přikrývka. Tepelný komfort ve voze se tím zvyšuje.

 

Cílem projektu C6 bylo získání primátu ve této třídě co se týče bezpečnosti, kontroly nad vozem a celkové ochrany cestujících.

Vysoká úroveň aktivní i pasivní bezpečnosti je podpořena celou řadou prvků, včetně elektronického stabilizačního systému ESP, tuhé struktury karoserie, instalace kolenního airbagu řidiče a aktivních opěrek hlavy.

 

Klasický, a současně zcela jedinečný Citroën C6 se odlišuje od modelů, které jsou dnes v daném segmentu považovány za standard. Přesto splňuje veškeré požadavky kladené na manažerský vůz: eleganci, vytříbenost, propracovanost a vnímanou originalitu.

 

C6 navíc přidává vlastní unikátní otisk značky Citroën v kombinaci silného emocionálního náboje a uplatnění nejnovějších technologií. Opětovně se tak ukazuje příslušnost automobilky Citroën na přední místa v designu, bezpečnosti
a komfortu.

 

Výjimečný design a exkluzivní výbava modelu C6 okamžitě upoutají všechny skutečné milovníky automobilu.

 

 

Originální provedení, které probouzí emoce

 

 

Citroën C6 je symbol zkušeností a dovedností automobilky Citroën. Vstupuje do exkluzivního klubu manažerských sedanů Citroën. Nový model se vyznačuje emocionálním nábojem, který působí na všechny opravdové znalce výjimečných vozů.

 

Design a filosofie C6 vytvářejí vzhled silného kupé. Interiér vozu a bohatá výbava se přesto vyrovná prestižní limuzíně.

 

Nový Citroën C6 je výrazným automobilem se vznešeným půvabem. Přední část vypovídá o síle a prestiži, plynulý aerodynamický profil a originální zadní částí navozuje dojem důvěry a stability.

 

 

Přední část napovídající o síle a prestiži

 

Elegantní, harmonické linie vnějšího designu Citroënu C6 okamžitě přitahují pozornost.

 

Z tříčtvrtečního pohledu vůz navozuje dojem síly, především díky nízkému posazení karoserie a rozměrným blatníkům. Čelní maska Citroënu C6 je opatřena širokou mřížkou s pochromovaným logotypem značky, která volně přechází k předním světlometům. Originálně tvarované světlomety opticky spojují nárazník, blatníky a dlouhou, jemně lomenou křivkou kapoty. Tělo světlometů v sobě integruje i směrové ukazatele.

Oddělené výbojky pro hlavní světlomety a mlhovky dodávají vozu pronikavý a dominantní vzhled.

 

Design, linie a kontury čelní masky dodávají Citroën C6 nepřehlédnutelný náboj. Připomínají, že se jedná o skutečně unikátní umělecké dílo.

 

Plynulý aerodynamický profil

 

Výjimečný design modelu Citroën C6 je ztělesněn v plynulých liniích karoserie, její energii, aerodynamice a eleganci. Karoserie je typická dlouhou přední částí a krátkou zadní částí. Design a tvar C6 odráží emocionální přitažlivost elegantního, dynamického kupé s proporcemi a rysy manažerské limuzíny.

 

Přitažlivý, impozantní profil Citroënu C6 v plné síle ukazuje impozantní rozměry vozu s celkovou délkou 4,91 m, šířkou 1,86 m, výškou 1,46 m a rozvorem náprav 2,90 m.

 

Rozměry interiéru jsou zdůrazněny dlouhými předními a zadními dveřmi a velkou prosklenou částí propouštějící množství světla. Okna na bezrámových dveřích – jež sama o sobě navozují dojem prestižního kupé – rovněž přispívají k vytvoření jasného a vzdušného interiéru.

Dveře podtrhují dojem elegance a doplňují plynulý profil C6. Boční okno tvoří elegantní celek se zadními dveřmi a prodlužuje tak linii karoserie a dodává další prvek k přirozené eleganci vozidla.

 

Harmonický design je rovněž vyjádřen ve vysoké, zřetelně označené linii pasu – čímž je posílen dojem bezpečnosti – a v linii střechy, jejíž kontury kopírují karoserii až ke konkávnímu zadnímu oknu.

 

V profilu Citroënu C6 se střídají přímé, radikální linie se zaoblenými, přirozenějšími tvary. Blatníky ukrývají rozměrná kola. Rozměry kol a dynamický design hliníkových disků vyplňují oblouky blatníku, a znásobují dojem robustnosti a dominance, která se pojí se silou a vytrvalostí.

 

Dalším prvkem propracovanosti designu je nižší stavba karoserie, která je chytře zakončena chromovanou lištou, přecházející až k zadnímu nárazníku. Zde originální design vypovídá o pozornosti věnované inovativní stavbě vozu.

 

 

Originální design zadní části, inovační provedení

 

Zadní část vozu C6 má jedinečné provedení, které odráží designové prvky značky.

 

Design Citroënu C6 byl navržen v duchu velkoprostorových limuzín Citroën minulosti. Originální konkávní tvar zadního okna zdůrazňuje prostornost zavazadelníku a poskytuje výbornou viditelnost směrem dozadu.

 

Deflektor vzduchu se při velké rychlosti vysunuje automaticky a přispívá k výborné aerodynamice vozu.

 

Sdružené zadní světlomety ve tvaru kopí vycházejí z hrany zadních blatníků, kde volně navazují na oblouk střechy.

 

Další zásadní charakteristikou mocně vyhlížející zadní části je design zadních sloupků, které napomáhají chránit zadní dveře a částečně skrývají kufr. Mocné křivky přední a zadní části vůz opticky stabilizují.

 

Chromovaná lišta opticky oddělující hranu zavazadelníku od zadního nárazníku zdůrazňuje šířku karoserie. Vytváří harmonický celek s chromovanou zdvojenou koncovkou výfuku.

 

 

Vytříbené provedení interiéru

 

Nová ergonomie

Uživatelsky vstřícný přístup k pohodlí ve vozu se projevuje v designu prostorné kabiny i ergonomickém rozvržení různých funkcí.

 

Symetrická přístrojová deska obepíná centrální ovládací panel ve tvaru půlměsíce.

Puristický design palubní desky je tvořen přímými zdvojenými liniemi symbolizujícími přesnost. Zaoblené křivky zdůrazňují dynamičnost. Celkové provedení působí plynulým a jednoduchým dojmem.

V horní část palubní desky je umístěn multifunkční displej, který svou polohou vytváří přirozené prodloužení přístrojové desky.

Před řidičem je umístěna diskrétní digitální přístrojová deska. Svým umístěním brání odrazům světla, jež by mohly ztížit čtení zobrazovaných informací.

 

Kromě informací poskytovaných na centrálním ovládacím panelu – například informace audiosystému, klimatizace, navigace a dalších funkcí – jsou vybrané informace promítány na čelní sklo. Ovladače tempomatu a omezovače rychlosti jsou umístěny na volantu. Ovladače elektrického nastavení polohy sedadel jsou umístěny ve dveřích. Jejich používání je intuitivní, neboť jejich uspořádání odráží uspořádání sedadel.

 

Elektrická parkovací brzda uvolňuje místo v prostoru středového tunelu, do kterého bylo zakomponováno množství odkládacích přihrádek.

 

 

Vzdušný, vhodně navržený interiér

Prostornost, barevné harmonie, prvotřídní použité materiály a kvalitní povrchová úprava interiéru poskytují vysokou úroveň komfortu. Kombinace kůže, chromu a dřeva vytváří teplou a příjemnou atmosféru.

Horizontální lišta z kvalitního dřeva odděluje horní a dolní část přístrojové desky. Spolu s četnými dalšími prvky přispívá k vytvoření příjemné a pohodlné atmosféry moderního „obývacího pokoje na kolech“.

 

Sedadla a panely dveří jsou potaženy vysoce kvalitní kůží, která je příjemná na pohled i na dotek.

 

Zakřivené kontury dodávají dojem vytříbenosti.

Víka odkládacích přihrádek umístěných ve všech čtyřech dveřích mají kvalitní povrchovou úpravu ze dřeva a jsou ve tvaru půlměsíce, který je v linii s provedením přístrojové desky.

Přirozeně světlý interiér vytváří skutečný pocit prostornosti a značně zvyšuje komfort během dlouhých cest.

 

Velkou úlohu v dosažení komfortu vozidla Citroën C6 hraje vyspělá technologie, která v cestujících umocňuje zážitek z jízdy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efektivní technologie pro pohodlnější jízdní zážitek

 

C6 předvádí to nejlepší z technologie firmy Citroën a nabízí celé spektrum hi-tech vybavení a přináší značný pokrok týkající se výkonnosti, pohodlí a bezpečnosti.

 

 

Inovativní a praktická výbava

 

 

Průhledový displej prospívá ergonomice a bezpečnosti

Citroën C6 je prvním vozem značky Citroën vybaveným unikátním systémem: průhledovým displejem (HUD – head-up diplay), zobrazujícím informace na čelním skle. Základní informace o jízdě – například okamžitá rychlost nebo výstupy navigačního systému – se promítají na čelní sklo v zorném poli řidiče.

 

Uvedený systém výrazně zvyšuje bezpečnost díky možnosti snadného čtení. Řidič zobrazované údaje data vnímá rychle, aniž by musel spouštět oči ze silnice před ním. Ušetří tak 0,5 sekundy, neboli čas, který je normálně třeba, aby spustil oči ze silnice a identifikoval hledaný údaj na přístrojové desce nebo středovém displeji.

 

Virtuální obraz je vytvářen projekční jednotkou v palubní desce, jež přenáší vzdálený displej na čelní sklo.

 

Řidič si může zvolit zobrazované informace ze seznamu možných položek. Okamžitá rychlost vozu je zobrazena vždy, když je průhledový displej v činnosti.

 

Ovládací prvky vozu jsou umístěny na palubní desce, nedaleko  volantu. Řidič může displej vypínat a zapínat, nastavovat výšku zobrazení a jas a vybírat informace, které požaduje.

 

Elektrická parkovací brzda

Nový Citroën C6 je vybaven elektrickou parkovací brzdou, jež samočinně nastavuje sílu pro správnou funkci brzd. Ovladač elektrické parkovací brzdy je umístěn na středové konzole. Elektrická brzda pracuje stejným způsobem jako klasická ruční brzda.

 

Systém varování při neúmyslném opuštění jízdního pruhu (AFIL)

Citroën C6 je vybaven systémem AFIL, který je již nabízen u modelů C4 a C5. Jedná se o jeden z prvních systémů, který řeší problém mikrospánku za volantem. Systém je aktivován při jakémkoliv neúmyslném vybočení ze směru na dálnici nebo na hlavních silnicích při rychlosti 80 km/h a více. Vibrační mechanismus, který je zabudován do sedadla řidiče, je aktivován na levé či pravé straně sedáku v závislosti na směru vychýlení vozu. Řidič pak může vrátit vozidlo do správného směru.

 

Samonatáčecí xenonové světlomety
Citroën C6 je vybaven samonatáčecími xenonovými světlomety, která výrazně zlepšují viditelnost při průjezdu zatáčkou a při odbočování.

Inteligentní přední světlomety obsahují samonatáčecí bi-xenonový modul s výbojkou pro potkávací i dálková světla, což zaručuje výbornou viditelnost v noci a za špatného počasí. Přední světlomety zlepšují viditelnost v zatáčkách a pomáhají řidiči rozeznávat jiné účastníky silničního provozu a eventuální překážky. Z hlediska bezpečnosti je to důležitá výhoda, neboť v rychlosti 110 km/h vůz ujede více než 30 metrů za sekundu.

 

Společnost Citroën poprvé představila tuto užitečnou inovaci na typu DS – další chloubě značky Citroën. Ve své době však světlomety byly ovládány mechanickým systémem.

 

 

Inteligentní vlastnosti pro každodenní provoz

 

Pokročilé technologie vozu Citroën C6 usnadňují řízení každý den.

 

Parkovací asistent

Signalizace vzdálenosti od překážky při parkování je významná především při řízení ve městech a u vozů s dlouhým rozvorem – jako u modelu C6.

 

Senzory jsou umístěny v předních a zadních náraznících a indikují překážky v blízkosti vozidla nachází. Přítomnost a vzdálenost překážky je indikována akusticky a vizuálně na multifunkčním displeji.

 

Dešťový senzor

Dešťový senzor je umístěn pod čelním sklem. Za deště automaticky aktivuje přední světlomety. Řidič se tak soustředit na silnici před sebou.

 

Citroën C6 je prvním modelem vybaveným novými motýlkovitými stěrači čelního skla. Stěrače se pohybují na dvou protilehlých ramenech ovládaných synchronizovanými elektromotory. Poloha ramen umožňuje stěračům zabrat široké pole skla.  Plochá stírátka umožňují tichý a efektivní stírací cyklus.

 

 

Hi-tech komunikační výbava
Řidič může volit z bohaté doplňkové výbavy hi-tech audiosystémů:

 

• kombinovaným systém NaviDrive pro jízdu se satelitní navigací GPS,

• integrovaným handsfree s bezdrátovým rozhraním Bluetooth™ pro bezpečné volání a přijímání hovorů,

• hi-fi systémem JBL se zvláštním zesilovačem pro dokonalou reprodukci hudby.

 

Kombinovaný systém NaviDrive

Citroën C6 volitelně nabízí systém NaviDrive nové generace.

 

Kombinovaný systém NaviDrive obsahuje řadu funkcí: satelitní navigační systém GPS, integrovaný duální telefon GSM s vestavěným handsfree a možností přístupu do adresáře na SIM kartě a výkonný audiosystém s přehrávačem CD (samostatný přehrávač nebo externí měnič na 6 disků). Cestující mohou používat grafické výstupy systému nebo syntetizátor lidské řeči, který čte přijaté textové zprávy a indikuje navigační příkazy.

K hlavním funkcím je jednoduchý přístup ovladačem na volantu. Systém NaviDrive je možno ovládat hlasem, což je významná výhoda při telefonování, nastavení navigace nebo přístupu do adresáře kontaktů. Systém lze ovládat přímo i ovladači na přístrojové desce. Výstupy ze systému NaviDrive jsou zobrazeny na velkém barevném displeji o rozměru 16:9.

Vedle klasické navigace nabízí NaviDrive i řadu dalších služeb pro zákazníka: Citroën Emergency (pohotovostní služba),  Citroën Assistance a Citroën On Line.

Služba Citroën Emergency (v závislosti na zemi) umožňuje ve spolupráci se sítí GPS a poskytovateli mobilních telekomunikačních služeb určit polohu vozidla při nehodě nebo při náhlé nevolnosti řidiče nebo cestujícího.

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose