www.car.cz
 

Srdcem Valašské rally 2005 se stane valašskomeziříčská radnice
     6.3.2005 17:17 - tisková zpráva


 GLOBAL ASSISTANCE Mezinárodní mistrovství České republiky v rally 2005

 

Prostor před valašskomeziříčským městským úřadem ožije první a druhý dubnový den vůní benzínu a burácením motorů rychlých soutěžních automobilů. Valašské Meziříčí a region Valašska a části i Hané se stanou dějištěm SHERON Valašská rally 2005 (31. března – 2. dubna). Automobilové soutěže, která je třetím podnikem letošního seriálu Global Assistance Mezinárodní mistrovství České republiky v rally.

 

Ředitelství bude na radnici

Zázemí rally po dvouleté přestávce poskytne díky pochopení představitelů města areál valašskomeziříčské radnice. Půjde o sekretariát ředitelství, tiskové středisko, dispečink, výpočetní středisko, středisko sportovních a technických komisařů a časoměřičů. Čilý ruch čeká během SHERON Valašská rally 2005 také obřadní síň. Uskuteční se zde slavnostní přijetí oficiálních hostů soutěže valašskomeziříčským starostou JUDr. Jiřím Kubešou, který nad celou soutěží převzal záštitu. Rušno však bude i na valašskomeziříčském náměstí. A to nejen proto, že odtud se přes startovní rampu vydají soutěžní posádky na tratě rychlostních zkoušek, takže vozy soutěžních posádek mohou fanoušci sledovat z bezprostřední blízkosti v samotném centru města.

 

Trať připravenost jezdců a vozů dokonale prověří

SHERON Valašská rally 2005 bude měřit 414,92 kilometru. „Obsahuje na čtyřech úsecích dvanáct rychlostních zkoušek, jejichž délka dosáhne na hranici sto devadesát kilometrů. V první etapě zavede itinerář soutěžící na rychlostní zkoušky Paršovice, Černotín a Lešná v okolí Lipníku nad Bečvou, Hranic a Valašského Meziříčí. Zmiňované erzety jsou zcela nové a schopnosti jezdců a připravenost vozů dokonale prověří. Je na nich totiž velké množství záludných úseků a řada náročných horizontů. Sobotní etapa se zdá být na první pohled jednodušší.

 

Nicméně součástí itineráře bude oblíbený a zároveň obávaný rychlostní test z Velké Lhoty do Vesníku. Mnozí z jezdců již jeho záludnosti znají. Pro mnohé se tato trať v minulosti, jak sami říkali, stala valašským Waterloo. Ne nadarmo ji proto čeští, slovenští, italští, francouzští, polští, ruští, němečtí, maďarští a jezdci z dalších zemí, kteří ji v minulých letech prožili na vlastní kůži, nazývají Valašskou bombou.

 

Bude tu však také zkouška v oblasti Hostýnských vrchů a v neposlední řadě erzeta na rovinatém úseku v okolí Kelče. Erzety Vesník, Chvalčov a Kelč rozhodně na atraktivitě Valašky neuberou. Přesto, že z části jsou jezdcům známy už z minulých let,“ přiblížil SHERON Valašskou rally 2005 šéf jejího organizačního štábu Miroslav Hošák.

 

Podle něj nebudou letos na valašsce chybět ani noční erzety, které patří k její tradici. Atraktivní noční rychlostní zkoušky čekají na soutěžní jezdce v pátek. Celá druhá sekce první etapy SHERON Valašská rally se totiž pojede za tmy.

 

 Na startu se objeví přední posádky

Organizátoři SHERON Valašská rally 2005 očekávají, že na startu soutěže se objeví kompletní česká a slovenská soutěžácká špička. „Očekáváme, že na Valašsko přijede kompletní česká špička. Pochopitelně, kromě jezdců, kteří startují v mistrovství světa a mistrovství Evropy. Diváci se mohou těšit na jednotné startovní pole bez časové mezery.

 

Předpokládáme na startu zhruba pět až šest vozů specifikace WRC,“ poznamenal Hošák.

 

I letos tak valaška slibuje dramatický průběh a nevídané divácké zážitky, které by spolu s organizací závodu měly vést k tomu, aby i v příštím roce byla Valašská rally zařazena do českého seriálu tak zvaných velkých rally. I proto pořadatelé důrazně apelují na diváky, kterých se kolem tratí jednotlivých rychlostních zkoušek sejde několik desítek tisíc, aby vždy uposlechli všechny pokyny traťových komisařů a dalších zainteresovaných lidí a dbali při sledování rallye na bezpečnost.

 

Valaška, to nebude jenom automobilová soutěž

Součástí letošní jarní automobilové soutěže na Valašsku se stane mimo jiné také bohatý doprovodný program. Ten je pořadatelem rally, AutoMotoKlubem Rallye Sport – Vsetín, připravován za úzké součinnosti s Domem dětí a mládeže ve Valašském Meziříčí a valašskomeziříčskou společností 1A-Agency. Jeho součástí se stane například vystoupení skupiny Red Hot Chili Revival, vystoupení souborů domu dětí a mládeže, ukázky bojového umění, cyklotrialu, aerobiku, představenka mažoretek a podobně.

 

„Na společensko-kulturní program valašky klademe velký důraz. I v této oblasti se mají příznivci uvedené automobilové soutěže a obyvatelé a návštěvníci Valašského Meziříčí na co těšit. Jednou z novinek se stane rovněž představení posádek. To proběhne v pátek 1. dubna od čtrnácti hodin na valašskomeziříčském náměstí,“ uvedl šéf organizačního štábu.

 

 

 

 

Vsetín – pátek, 4. března 2005                                                    Dušan PÓČ

                                                                                       místopředseda AMK RS-Vsetín

                                                                                     hlavní činovník pro styk s tiskem                                                                                      

                                                                                       SHERON Valašská rally 2005

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose