www.car.cz
 

Sprinty startují. Letos se jedou také tři nové soutěže
     11.3.2005 00:05 - Pavel Jelínek


První posádka  do první  letošní  erzety seriálu  sprintrallye vyjede na trať z Okříšek na zasněžené  Českomoravské Vysočině v sobotu  12. března 2005 v 8:00 hodin ráno.

Vítězové pak dorazí podle časového harmonogramu do cíle rovněž v Okříškách v 15:40 hodin. Změnou ovšem bude   zařazení servisního  areálu  do průmyslové zóny na okraji Třebíče.

Český  šampionát v jednodenních soutěžích, čili stále oblíbenějších sprintech, má v letošním roce v plánu celkem devět dílů. Do kalendáře byly totiž nově zařazeny sprintrallye v Hradci Králové, Pelhřimově a závěrečná  soutěž ve Vsetíně.

Naopak z něj vypadla soutěž v Sosnové na Českolipsku, která v minulých letech šampionát tradičně  uzavírala. Jak  je ale známo, v Sosnové se již letos  závodilo a  to  při  nové akci  na sněhu, která by se měla stát tradičí namísto  tohoto spirntu.

Značné změny se dočka také  Brněnský  sprint, který se pojede  ve zcela nových lokalitách. I když divákům z  dřívějších let  známých. Zdá se ovšem, že se vůbec nepojede v  Brně, či jeho těsném okolí, ale  především na Tišnovsku.

Do konečného pořadí šampionátu, kde  titul obhajují Václav Pech s  vozem Ford Focus WRC a Josef  Semerád s produkčním lancerem, se bude stejně jako ve velkém šampionátu bude započítávat sedm nejlepších výsledků. Dva se tedy škrtají.

Kalendář MMČR ve sprintrallye 2005:


12. března: Rallye Vysočina Okříšky
16. dubna: Rallye Pelhřimov
14. května: Autosalon rallye Brno
18. června: Impromat Rallysprint Kopná
16. července: Rallye Úslava Blovice,
30. července: Agropa Sprintrallye Pačejov
3. září: Böttcher rallye Vyškov
8. října: Labská rallye Hradec Králové
5. listopadu: Würth Sprintrallye Vsetín.


 


 
 
Fotogalerie:   Rallye Šumava 2005 - výběr od sportfoto.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose