www.car.cz
 

V Mostě připravují oblíbené jízdy pro veřejnost od jara
     11.3.2005 13:23 - tisková zpráva


Letošní motoristická sezóna bude na mosteckém Autodromu Duhové Energie v mnohém přelomová. Nejen, že se začne jezdit nově vystavěnou zatáčkou, ale od dubna dostane možnost pravidelných testovacích jízd i široká motoristická veřejnost.

 

"Pravidelné termíny vyhrazené pro jízdy nelicencovaných řidičů jsou běžné i na mnoha jiných okruzích a my jsme se tak rozhodli reagovat na poptávku, kterou jsme si v uplynulých dnech mimo jiné mapovali i v diskusním fóru na našich internetových stránkách," vysvětlil sportovní ředitel okruhu Gerhard Ittner. "Od dubna budou tedy všechny středeční večery určeny veřejnosti. Vždy od osmnácti hodin budou mít  všichni zájemci možnost přijet a vyzkoušet si naši závodní dráhu. Vycházíme ze zájmu fanoušků a kvůli bezpečnosti jsme rozdělili ježdění pro automobily a motocykly. Každou první středu v měsíci budou jezdit auta a ostatní středy motorky. V dubnu a v září budou jízdy pro veřejnost trvat hodinu, ale od května do srpna dokonce dvě hodiny. Jízdy budou samozřejmě placené, půlhodina pro automobilisty bude za tři sta korun a pro motorkáře za dvěstě padesát," dodal.

 

Za velice podstatné považuje to, aby řidiči, kteří této nabídky využijí, bezezbytku dodržovali všechna pravidla.

 

 "Poučení a pokyny pro jezdce jsou k dispozici na našem webu v sekci pronájem, ale samozřejmě budou i na startovní věži v době konání jízd. Na dráhu bude vpuštěn pouze ten, kdo svůj souhlas s danými podmínkami stvrdí podpisem na formuláři. Znovu lze připomenout, že to není žádná samoúčelná věc, i všude jinde jde o běžnou praxi. Prvotním principem takové nabídky je zajištění bezpečnosti všech účastníků jízd."

 

Premiérový den pro automobilisty by se tedy měl konat 6. dubna a o týden později, 13. dubna se po mostecké dráze poprvé projedou motorkáři. Do té doby je potřeba dokončit  ještě poměrně velký objem zemních prací na úpravě okolí nové zatáčky a stále trvající mrazivé počasí tomu bohužel příliš nepřeje.

 

Vše se ale musí stihnout tak, aby nově upravená dráha odpovídala požadavkům Bezpečnostních komisí FIA a UEM, které se do Mostu zjara chystají na pravidelnou inspekční návštěvu.

 

 

 

 

 Dušan Matouš

 

                                                                      http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Ze zákulisí DTM v Brně 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose