www.car.cz
 

Dnes v Třebíči: Jeden metr od smrti
     11.3.2005 20:15 - Pavel Jelínek


Zhruba jeden metr či zlomek sekundy dělil od smrti řidiče Fordu Tranzit, který se v pátek 11. března v 9.26 hodin pokusil přejet těsně před přijíždějícím vlakem nechráněný železniční přejezd v Třebíči ve spodní části Ruské ulice. Dodávkový automobil jel dolů směrem ke Gorazdovu náměstí právě ve chvíli, kdy se od Jihlavy blížil vlak...

Na nechráněném přejezdu se zapnutým světelným a zvukovým výstražným zařízením vlaková souprava narazila do zadní levé části automobilu a odhodila jej stranou tak šťastně, že nedošlo k žádnému úrazu. Lokomotiva zdemolovala ložnou část Fordu a některé plechy s sebou odvlekla až na místo, kde se soupravu podařilo zastavit.

     Nehoda je jen málo pochopitelná, protože právě ze směru, odkud dodávka přijížděla, je přejezd nejpřehlednější a vlak je vidět na vzdálenost několika stovek metrů. Navíc strojvedoucí použil zvukového výstražného znamení a v činnosti bylo zabezpečovací zařízení. Proč za těchto okolností vjel sedmatřicetiletý řidič na přejezd, je zatím záhadou a předmětem vyšetřování policie.

     Podle předběžného odhadu byla na drážním vozidle způsobena škoda asi 40 tisíc korun a na automobilu desetkrát vyšší. Viník nehody, kterým je téměř s jistotou řidič Fordu Tranzit, musí také počítat s vyčíslením škody za způsobená zpoždění vlaků. Na kolejovém svršku a zabezpečovacím zařízení škoda nevznikla.

 Foto najdete zde:

FJ

http://www.trebicnews.cz/


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose