www.car.cz
 

Palivo AdBlue od OMV nyní také v Rumunsku
     18.3.2005 13:08 - tisková zpráva


AdBlue od OMV nyní také v Rumunsku

 

u           otevření první čerpací stanice s provozní kapalinou AdBlue v Rumunsku

u           další krok k celoplošnému zásobování kapalinou AdBlue v Evropě

u           OMV nadále rozšiřuje průkopnickou úlohu

 

Dne 18. března OMV, přední středoevropský ropný a plynárenský koncern, otevřel první čerpací stanici AdBlue v Rumunsku. První čerpací stanice s AdBlue v této zemi stojí v Oradei. Provozní kapalina AdBlue s přídatkem močoviny snižuje v kombinaci s technikou SCR (selektivní katalytická redukce) emise částic z dieselových motorů nákladních automobilů  o 80 %, emise oxidu dusného o třetinu.

                     

Po Německu (Dingolfing a Schnelldorf), Rakousku (Vomp) a České republice (Prostějov - Žešov) je Rumunsko čtvrtou zemí, kde je u čerpací stanice k dostání AdBlue. OMV plánuje ještě letos zavedení AdBlue na dalších až 7 čerpacích stanicích v ČR na hlavních dopravních tazích - dle konkrétních požadavků zákazníků z řad dopravních společností. Výstavba mezinárodní infrastruktury OMV AdBlue tak pokračuje podle plánu. V roce 2007 již bude v různých zemích celkem 67 čerpacích stanic OMV s provozní kapalinou AdBlue. Navíc se dá AdBlue koupit u 98 čerpacích stanic OMV v desetilitrovém balení, z toho na jedenácti v České republice. Tím OMV zajišťuje zásobování kapalinou AdBlue pro nákladní automobily nové generace.

 

AdBlue je roztok močoviny, která přeměňuje škodlivé oxidy dusíku na neškodný dusík a vodu a používá se jako provozní kapalina u užitkových vozidel se vznětovým motorem. OMV důsledně sleduje cíl celoplošného zásobování Evropy kapalinou AdBlue, a tím podstatnou měrou přispívá ke snižování škodlivých emisí v tranzitní přepravě po Evropě.

 

Euro 4 a Euro 5 jsou emisní normy stanovené v Evropské unii, které vyžadují dodatečné spalování výfukových plynů ze vznětových motorů nákladních automobilů. Norma Euro 4 vstupuje v platnost v roce 2005, zatímco Euro 5 bude předepisovat limity škodlivých emisí od roku 2008. Prostřednictvím AdBlue tak OMV činí tento krok s předstihem. S novou provozní kapalinou s přídatkem močoviny AdBlue se emise částic z dieselových motorů nákladních automobilů sníží o 80 %, emise oxidu dusného o třetinu.

                     

Ewing Public Relations

Hana Laníková


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose