www.car.cz
 

Televizní MotorTip je k vidění také na internetu
     18.3.2005 16:43 - Pavel Jelínek


Televizní magazín MotorTip, jeden z mála motoristických magazínů na českých televizích, zabývajících se především tuzemským motoristickým sportem, hlásí v těchto dnech oficiální novinku. Nyní je dostupný nejen divákům několika sítí kabelových televizí, ale navíc také vyznavačům internetu.

 

Pořad, který je na kabelových televizích vysílán vždy celý týden v různou dobu a opakován několikrát denně, je na stránkách www.tvb1.cz ke stažení kdykoliv máte čas. Stačí mít jen trochu rychlejší připojení. V současné době je zde ke stažení několik posledních dílů tohoto pestrého motoristického magazínu, který se věnuje různým disciplínám motoristického sportu i dalším zajímavostem okolo aut a závodů. Mimochodem, sedmý díl se ohlíží za loňským ME v rallye a přináší mimo jiné rozhovory a českým jezdcem MS silničních motocyklů Lukášem Peškem a s ředitelem Barum rallye Zlín o novinkách v této prestižní rallye a mimo jiné o tom, že letos na této soutěži nepojedou vozy WRC. Díly 8, 9 a 10 byly věnovány ohlédnutí za jarním, letním a podzimním motoristickým děním v tuzemsku v roce 2004 z hlediska tohoto pořadu, který se věnuje nejen regionálním akcím v okolí Brna.

MotorTip 11 se ohlédl za Rallye Šumava 2005 ( ale i 2004) a poslední vydání 12 pak za další sněhovou soutěží - Rallye Vysočina 2005 v okolí Okříšek. V následujícím MotorTipu 13/2005 o týden později přijde na řadu ještě poslední díl ohlédnutí za loňskou sezónou z hlediska tohoto motoristického magazínu.

 

MotorTiP je zaměřený na novinky a aktuality v automobilové branži, informace z vybraných světových autosalonů i na občasné testy nových vozů, různé zajímavosti a pravidelně se věnuje především různým disciplínám motoristického sportu. Zejména MČR v rallye a sprintrallye, závodům automobilů i motocyklů na okruzích, do vrchu, trucktrialu, off road, motokrosu, superkrosu, autokrosu, supermotu , čtyřkolek , minibiků a podobně.

 

Složení pořadu je pokud možno co nejpestřejší, disciplíny se pravidelně střídají, nechybí ani pozvánky na zajímavé motoristické akce a rozhovory se závodníky i pořadateli. Každý pořad MotorTip obsahuje jeden stěžejní pořad v délce cca 6 až 8 minut a potom další dva až čtyři kratší příspěvky, rozhovory a podobně. Celková délka pořadu je v současné době 15 minut. V jednání jsou i speciální vydání pořadu pouze pro vysílání v Brně a okolí, kde se naskýtá možnost komerčního představení prodejců, služeb pro motoristy a podobně.

 

 

Jak na to ?

Ke zhlédnutí pořadu spusťte: http://www.tvb1.cz/motortip.php 

Číslo za názvem pořadu, které poté uvidíte, znamená přenosovou rychlost souboru. Máte-li rychlost internetového připojení 512kbs, zvolte [500kbs]. Nevíte-li, jakou máte linku, zkuste [990kbs], bude-li video přerušované, zkoušejte postupně nižší. Pokud máte pouze klasické připojení telefonní linkou, pravděpodobně budou Vaše pokusy marné i v případě nejpomalejší přenosové rychlosti ….. L(

 

Tyto soubory si pak můžete otevřít ve vašem media přehrávači, který podporuje technologii WMV9 (WindowsMedia 9), nejlépe ve windowsMedia Playeru. Pokud používáte jiný operační systém než Windows 98 a vyšší, budete pro přehrávání souborů zřejmě potřebovat aktuální verze kodeků. Pořady jsou ke stažení v několika verzích rychlostí: 100kbs, 250kbs, 500kbs anebo nejrychleji pro majitele velmi dobrého připojení 990kbs.

 

Pokud budete mít se stažením problém, můžete se aktuální pořad ( tedy vždy poslední) pokusit zhlédnout  také na závěr živého vysílání metropolitní televize Brněnská jednička

( TVb1) zde: http://www.tvb1.cz/live.php 

 

 

Podrobnější informace o obsahu 15 minutového magazínu, který má premiéru každý týden, najdou zájemci pravidelně na stránkách www.tvb1.cz nebo přímo na stránkách pořadu www.motortip.cz.

 

MotorTip je vyráběn v brněnském studiu společnosti AZ media společně s vysíláním metropolitní televize Brněnská jednička. Hlavním tvůrcem MotorTipu je Pavel Jelínek, který v únoru obdržel ocenění od ÚAMK formou udělení titulu Motoristický novinář roku 2004, jenž obdržel také za svoji činnost v roce 2003. Výrobě podobných televizních magazínů

( vysílaných na některých regionech TV Prima, TV 3, TV Galaxie , Kabel plus, SELFnet , Intercable, TV Galaxie sport atd) se mimochodem věnuje již více než deset.

 

 

 

 

KDY a KDE na TV:

Patnáctiminutový MotorTip je možné vidět v celostátní síti kabelových  televizí Karneval a UPC v různých časech a různých městech naší republiky.

 

V celostátní síti kabelové televize Karneval na kanálu FORCABLE ( neboli také infokanál)   Vysílací časy se neustále obden střídají a  pořad se  vysílá  3x a  4x denně v různých časech.

 

V celostátní síti kabelové televize UPC je pořad  k vidění na kanálu UPC EXPRES ( neboli také dřívější  infokanál). Zde je vysílán 3x denně, v rámci Brna pak  každou  sudou hodinu po  vysílání TVB1.

 

Na Moravě mohou pořad  vidět  také diváci TV Morava ( kabelové i teresterické vysílání na Olomoucku, Jesenicku, Šumpersku, Novojičínsku, Prostějovsku, Vsetínsku, Přerovsku , Vyškovsku) a to 5 x  denně.

 

Motortip je vidět také v síti SELFservis v jihomoravských městech : Bohuslavice, Bukovany, Hrušovany u Brna, Hustopeče, Ivančice, Kyjov, Moravský Krumlov , Mutěnice, Neslovice, Oslavany, Rosice, Svatobořice- Mistřín, Vojkovice, Šlapanice, Židlochovice.

 

Pořad je součástí  vysílání  severočeské TV Lyra, kde je MotorTip vysílán každý čtvrtek s reprízou v úterý ráno v době po 7,40 hodině. ( v rámci regionálního vysílání TV Prima z  terestrálního vysílání z vysílače Děčín, Ústí nad Labem a Teplice a v kabelové síti, kterou provozuje TV Lyra.

 

Podrobnosti o vysílacích časech a místech (lokalitách) též na:

www.forcable.cz,

www.satplus.cz ,

www.motortip.cz

www.selfnet.cz,

www.selfservis.cz,

www.tvlyra.cz,

www.TVB1.cz

 

Pavel Jelínek

Tisková informace

V Brně 18. března 2005

p.jelinek@chello.cz

732 223456


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose