www.car.cz
 

MotoGP - testy na Jerezu: Na jezdce poprvé letos pořadně zapršelo
     28.3.2005 11:03 - Pavel Jelínek


Sobotní ráno přivítalo deštěm jezdce třídy MotoGP, kteří se připravovali na druhý den třídenních testů na okruhu Jerez. Jelikož většina předsezónních testů proběhla v Malajsii a Austrálii za slunečného počasí, naskytla se první příležitost pro mnoho jezdců vyzkoušet stroje pro novou sezónu v deštivých podmínkách. Vítaná to byla situace i z pohledu loňského závodu na této trati, který se uskutečnil za stejného počasí.

 

Jelikož při letošním počtu 17 závodů je velká pravděpodobnost, že některý z nich se uskuteční za deště, týmy věnovaly přípravě značné úsilí. Blíže to objasnil i Valentino Rossi: „Bylo to dnes pro nás velice důležité vyzkoušet si jízdu na mokru. Prozatím jsme totiž tuto možnost s letošními motocykly neměli. Z jízdy jsem měl dobrý pocit, přestože nějaké menší problémy se vyskytly. Předpokládáme, že za mokra budeme schopni dosáhnout dobrých výsledků“.

 

Okolo poledne déšť podstatně zesílil a většina jezdců reagovala přerušením svých jízd. Čekalo se na úplné vyschnutí tratě. Za mokra byl nejrychlejší Kenny Roberts na Suzuki s časem 1:53.218. Následně na oschlém povrchu se překvapivě dostal do čela Shinya Nakano na Kawasaki. Potvrdil tak další zlepšení motocyklů Ninja ZX-RR. Jeho čas 1:42.112 byl sice o sekundu pomalejší než čas Johna Hopkinse z předešlého dne, vše bylo ale podmíněno změnou charakteru povrchu.

 

„Je to velice dobrý pocit být nejrychlejší, ale podmínky na trati dnes nebyly tak dobré jako včera“, vysvětloval Nakano. „Nové pneumatiky Bridgestone jsou velmi dobré na tento okruh za sucha. Dnes jsme si potvrdili, že s novým motorem „big bang“ jsme dosáhli obrovského pokroku v celkovém nastavení. Pneumatiky umožňují lepší boční vedení a motor dává lepší kontrolu nad plynem za mokra“.

Nicky Hayden na Hondě byl opět druhý nejrychlejší, o pouhých 0.027 sekundy za Nakanem. Třetí byl o necelou desetinu sekundy jeho týmový kolega Sete Gibernau. Hopkins na Suzuki byl čtvrtý, za ním skončil týmový druh Gibernaua Marco Melandri. Šestý skončil Hofmann na Kawasaki a až za ním se umístil úřadující mist světa Valentino Rossi.

 

-pa-


 
 
Fotogalerie:   Michal Filla v roce 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose