www.car.cz
 

Praha se dočká zlepšení dopravních informací
     30.3.2005 12:31 - tisková zpráva


O potřebě aktuálních dopravních informací, které rychle dokáží reagovat na vývoj provozu také ve velkých aglomeracích, není potřeba dlouze diskutovat. V současné době se začíná blýskat na lepší časy rovněž v systému dopravních informací v Praze. Společnosti GCWare a YMS, které dnes tvoří strategickou alianci, představily veřejnosti části projektu, na kterém jako jedni z řešitelů participují a který je určen právě pro rychlou informovanost o provozu na území našeho hlavního města.

Investorem celého projektu je hlavní město Praha prostřednictvím Technické správy komunikací a na jeho řešení se podílí řada subjektů. V současné době je systém ve zkušebním provozu, jenž by měl ještě do poloviny letošního roku přejít na provoz řádný. Základem výstupů jsou informace na internetových stránkách www.doprava-praha.cz, na kterých je možné informace vyhledávat. Systém dále umožňuje objednat si aktuální informace o průjezdnosti požadovaného místa formou SMS, MMS výstupy jsou také upraveny pro WAP, zobrazení na navigačních systémech, včetně PDA apod.

Po stanovení profilu jízdy pak je možné získávat informace o situaci na místech, kterými budeme projíždět.

 

BVV - Autosalon 2005


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose