www.car.cz
 

DTM pojede v šesti zemích
     Pavel Jelínek


Také sezóna DTM se pomalu blíží, letošní  ročník  je  o to zajímavější, že jej můžeme vidět na některých  českých televizích a  také  na  okruhu  v Brně.

Za volanty rychlých speciálů, které by letos měly  být podobnější   výrobkům, které výrobci  prodávají konečným zákazníkům ( viz jiný  článek v této sekci)  usednou obdobně jako v předchozích sezonách jezdci mnoha zvučných jmen, někteří i se zkušenostmi ze závodů F1 - což platí třeba o  dvojici Heinz-Harald Frentzen (Opel) a Jean Alesi (Mercedes).  V předběžné startovní listině nechybí  ani tradiční hvězdy DTM - Frank Biela (Audi), Bernd Schneider (Mercedes), Emanuele Pirro (Audi),  Laurent Aiello (Opel), Manuel Reuter (Opel) a další.

DTM je sice německým šampionátem, ale nepojede se pouze v Německu, ale také  na autodromech v celkem  šesti zemích. Odstartuje 18. dubna na německém Hockenheimu a na stejném okruhu bude také finálový závod 3. října.  Z českého hlediska je zajímavé, že  o víkendu 19. září se jede  v Brně.  Zároveň je to předspolední  díl obvykle velmi  vyrovnaného seriálu.

Závody cestovních vozů tří  továrních značek a několika týmů doplní  formule 3, Porsche Carrera Cup, pohárový závod vozů VW Polo a formule BMW.  Takže již nyní před sezónou je možné se těšit na  skvělý  víkend na konec  sezóny.

foto archiv pořadatelů - DTM.deKalendář DTM 2004


18. dubna, Hockenheim (Německo)
2.května, Estoril (Portugalsko)
16. května, Adria (Itálie)
6. června, Lausitzring (Německo)
27. června, Norisring (Německo)
1. srpna, Nürburgring (Německo)
8. srpna, Oschersleben (Německo)
5. září, Zandvoort (Nizozemí)
19. září, Brno (Česko)
3. října, Hockenheim (Německo)

 

Oficiální stránky DTM s kompletními výsledky, informacemi i v češtině a s fotogalerií: www.dtm.de
Oficiální informace též na: www.bpa.cz nebo www.jarek-janis.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose