www.car.cz
 

Jarek Janiš z Japonska: Míříme správným směrem
     3.4.2005 18:08 - tisková zpráva


Jarek Janiš dokázal dokončit svůj premiérový start v šampionátu formule Nippon na 12. místě, když v jeho závěru dokázal jezdit srovnatelné časy s jezdci na předních místech.


Nedělní závod se navzdory deštivé předpovědi odjel na suché trati. Český jezdec v barvách týmu Kondo se v úvodní fázi závodu potýkal s nevyváženým vozem. Janiš jel stejně jako většina soupeřů jen na jedinou zastávku v boxech a po výměně pneumatik se chování vozu výrazně zlepšilo. To se odrazilo také na časech, v posledních 10 kolech, kdy se už srovnaly rozdíly ve váze vozů podle jednotlivých strategií, jezdil Janiš srovnatelné časy s jezdci na předních pozicích.

Což je povzbuzující do dalšího závodu, který se koná za 14 dnů v Suzuce. Prvním vítězem nové sezony se stal obhájce titulu Richard Lyons, týmový kolega Janiše Sakon Yamamoto nedojel pro problémy s plynem.

Jarek Janiš: „V prvé řadě jsem rád, že se nám po předchozích problémech podařilo dokončit závod. V něm jsme vsadili na jedinou zastávku v boxech, vůz byl hodně těžký a jeho řízení bylo obtížné. Po zastávce měl vůz daleko větší grip a mohl jsem zrychlovat.

Nyní musíme analyzovat data ze závodu, abychom zjistili, proč se vůz choval na dvou sadách pneumatik natolik odlišně. Bohužel nám chyběl ztracený čas z volných tréninků, kdy jsme nemohli pracovat na vyzkoušení různých nastavení pro vůz s plnou nádrží. Je zřejmé, že nás pořád čeká hodně práce, ale snad už brzo začneme vidět její výsledky.

Po počátečních problémech se zdá, že míříme správným směrem.“

Masahiko Kondo, šéf týmu: „Po skončení závodu je zřejmé, jak sezona začala. Jarek po zastávce v boxech mohl ukázat svou rychlost a to je dobře. Je mi líto problémů s plynem, ale začátek sezony je potěšující, protože začíná být vidět síla dvou mladých jezdců.“

Výsledky z dnešního závodu naleznete v příloze.
 
nedele_zavod 3.4..xls
 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Jarek Janiš DTM - Estoril 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose