www.car.cz
 

Tým KL Intermoto na MS Supersport na neznámém Phillip Islandu
     3.4.2005 18:21 - tisková zpráva


TISKOVÁ ZPRÁVA TÝMU KL INTERMOTO CZECH REPUBLIC

 

Tým KL Intermoto absolvoval další závod Mistrovství světa Supersport, který se tentokrát jel na překrásném okruhu Phillip Island v Austrálii.

 

Tým KL Intermoto nastoupil do dalšího závodu Mistrovství světa Supersport, který se jel na okruhu Phillip Island v Austrálii. Po trénincích a kvalifikacích, při kterých se celý tým věnoval především nastavení podvozku na nový, pro český tým neznámý okruh, figurovala jména jezdců týmů na šestnáctém (Pawel Szkopek), resp. osmnáctém (Tomáš Mikšovský) místě startovního roštu.

 

S odhodláním zanechat v Austrálii dobrý dojem a pokusit se získat další body, nastoupili jezdci do samotného závodu, kterému předcházel deštivý zahřívací trénink. V tomto mokrém Warm Upu si velmi dobře počínali oba jezdci týmu, kteří byli celých dvacet minut vidět mezi nejlepšími. Pawel Szkopek v tomto zahřívacím tréninku skončil na výborném 6. místě, zatímco Tomáš Mikšovský byl klasifikován jako dvanáctý.

 

Odpolední závod se již konal za zcela jiných podmínek. Nejenže již svítilo sluníčko, které zcela osušilo závodní okruh, ale především nad okruhem řádil silný vítr. Ten byl také příčinou zpoždění samotného startu, protože na několika místech řádil tak silně, že poškodil stanoviště televizních kamer.

 

S třicetiminutovým zpožděním odstartovalo tedy devatenáct jezdců třídy Supersport do boje o další světové body. Start se našim jezdcům nepovedl dle představ, přesto se Tomáš Mikšovský dokázal po dvou kolech probojovat na třinácté místo. V souboji o ještě lepší umístění se však našemu jezdci zablokovalo v nájezdu do zatáčky Honda řízení. Tomáš tak byl nucen vyjet z dráhy. Rychlý návrat sice udržel našeho jezdce na bodované pozici, ovšem skupinka, se kterou do té doby Tomáš jezdil, byla v nenávratnu pryč. Tomáš poté absolvoval osamělý závod, který pro něj skončil po odpadnutí dvou soupeřů třináctým místem. Náš druhý jezdec Pawel Szkopek bojoval celý závod především se svým motocyklem. Zcela osamocený absolvoval celý závod, jenž pro něj skončil čtrnáctou pozicí, ovšem s obrovskou ztrátou na nejlepší jezdce.

 

V celkovém pořadí je nyní se Tomáš Mikšovský na třináctém místě, na kterém má sedm bodů. Pawel Szkopek získal ve dvou závodech celkem pět bodů, které ho řadí na šestnáctou pozici.

 

Josef Kubíček - manažer týmu

Australský závod sice pro náš tým skončil opět dvojitým bodovým umístěním, přesto zpět do Evropy odjíždíme zklamaní. Dnes ráno jsem byl spokojený po Warm Upu, který se jel na vodě, a ve kterém naši jezdci byli vidět. V závodě to však již bylo zcela něco jiného. Nevím jestli se kluci nedokázali vyrovnat s tím obrovským větrem, pravdou však je, že jsme body získali především zásluhou toho, že několik soupeřů nevidělo cíl.

 

Tomáš se po startu dokázal prosadit kupředu, pak však vyjel mimo trať a Garcia s Antonellem mu ujeli. Byla to škoda, protože pokud s nimi jel, tak to vypadalo dobře. Pawel jezdil úplně sám, těžko se v této situaci hledá motivace k co nejšpičkovějšímu výkonu. Dostal kolo, je to poprvé, co se náš jezdec dostal do cíle s jedním kolem ztráty. Každopádně máme jako tým třináct bodů a ty se počítají. Jedeme dál, nyní přijdou okruhy, které již známe.

 

 

KL Intermoto CZECH Republic

www.klintermoto.cz

www.tomasmiksovsky.com

www.szkopek.pl

intermoto@klintermoto.cz

http://racing.motorkari.cz
 
 
Fotogalerie:   Fotopád Ivo Holáně v Mostě- od L. Novosáda

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose