www.car.cz
 

RALLYE LUŽICKÉ HORY 2005 - na asfaltech i na šotolině
     4.4.2005 16:10 - tisková zpráva


RALLYE LUŽICKÉ HORY  2005

( 3. - 4. června 2005 )

 

Obnovit soutěž po dvaceti letech není vůbec jednoduché. To, co bylo kdysi, už dnes neplatí, zejména pak při výběru tratí rychlostních zkoušek. Přesto si Jan Krečman, ředitel RLH ´05, nemůže vynachválit vstřícný přístup Městského úřadu v Hrádku nad Nisou. Centrem celé soutěže ( tj. ředitelství, oficiální vývěska, tiskové středisko ) bude právě v hrádecké radnici. Veřejná přejímka proběhne v pátek na náměstí, kde bude v sobotu i start a cíl soutěže.

 

Řada zkušených osob, které v rallye již pracovali nebo se v ním pohybují, působí v organizačním výboru a v důležitých funkcích. Vedle již zmíněných Jana Krečmana a Jana Halaly jsou zde vedoucí trati Petr Lauer, který několik let vykonával funkci ředitele Rallye Smědá ve Frýdlantu. Funkce hlavního pořadatele je pak obsazena bývalým motokárovým závodníkem Josefem Filipem, který má zkušenosti s přípravou Rallye Bohemia, Rallye Hradec Králové a zimních závodu aut do vrchu CWC. Aktivně se na přípravách Rallye Lužické hory podílí i bývalí soutěžní jezdci Drahoslav Šípek z Frýdlantu, Jindřich Sršeň a Jiří Bistiak z Hrádku nad Nisou.

 

            Co se týče výběru trati, nebyla tato otázka pro organizační výbor jednoduchá. Celková délka se blíží dvěma stům kilometrů a vede pohraniční oblastí. Osm rychlostních zkoušek se pojede v okolí Hrádku nad Nisou a Frýdlantu v Čechách. Povrch bude tvořit asfalt různé kvality a částečně také šotolina.

 

            Přípravy a především samotný průběh soutěže se může uskutečnit i díky laskavosti hlavního sponzora, kterým je firma TRW Automotive Lucas Frýdlant v Čechách. V jeho prostorách bude i servisní parkoviště. Dík za pomoc patří samozřejmě i dalším sponzorům.

 

Nejnovější informace o připravované soutěži budete moci získat rovněž z internetových stránek: www.rallyluzickehory.cz. 

 

 

 

 

 

 

Hrádek nad Nisou                                      Mgr. Pavel Vydra

30. 3. 2005                                          vedoucí tisk. střediska RLH

 

 


 
 
Fotogalerie:   Z archivu Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose