www.car.cz
 

Renauer Motorsport testoval v Brně před FIA GT v Monze
     4.4.2005 23:41 - Pavel Jelínek


Rakouský tým Renauer Motorsport testoval v pátek 1. dubna 2005 na brněnském  automotodromu nejen loňské Porsche GT 3 RS, ale také nový  týmový  přírůstek - další žluté porsche stejného typu.

Posádkou pro závody zejména v ČR jsou Claus Schunk z Německa a Miro Horňák ze Slovenska. Schunk v současnosti působí jako manager velkého výrobního závodu na Slovensku a v dřívější době působil pět let u samotné firmy Porsche AG ve Stuttgartu na technicko managerském postu.

Po pátečních slibných testech je připraven se pro začátek zúčastnit celé okruhové sezóny MMČR a jeho současný partner Horňák, který ( po výborných výsledcích ve formulích - vítěz MMČR 2004 v D3) využil nabídky stáje Renauer Motorsport a po pátečních testech je též připraven se zúčastit s Clausem Schunkem závodů Mezinárodního mistrosvtví republiky na okruzích.

Pátečního testování se  také zúčastnili osvědčení jezdci Podzimní ceny  Brna a Epilogu 2004 - již  kmenová posádka  týmu RM Manfred Jurasz a ostravský jezdec Petr Válek - a přes zpřevodování jejich  vozu Porsche GT 3 RS pro  Monzu dosáhli velmi slibných časů. A to i v silné testovací konkurenci jezdců Machánek Motorsportu a Vonka Racingu, tedy i světově ostřílených týmů ze startů ve FIA GT. Navíc se testů se střídavými  úspěchy zúčastnil také slovenský  jezdec Miro Konopka s vozem Viper, který bude letos na   českých tratích novinkou.

Majitel týmu z podhůří Alp Sepp Renauer je před letošní sezónou optimistický a kromě pravidelné  účasti ve FIA GT se letos hodlá silně zúčastňovat stále atraktivnějšího MMČR. Tým  se nyní vydá  na úvodní závod FIA GT v Monze a poté bude  znovu v Brně testovat před Jarní cenou Brna a to dne 21. dubna.

Pro příznivce plného zvuku motoru Afa Romeo z  v ČR dobře známého sportovního prototypu Tampolli Alfa Romeo bude tento zvuk ke slyšení v úterý 5. dubna při testovacích jízdách švýcarského jezdce Burgharda Strichtera, mimo jiné loňského vítěze seriálu Supersprint Challenge. Tampolli si  pronajal na celou letošní sezónu.

Zejména již smluvně zajištěná účast špičkového německého jezdce Wolfganga Kaufmanna je příslibem pro nadcházející sezónu. Rakouský tým v ní má ambice i při zvýšené konkurenci v MMČR aspirovat ( tak jako již mnohokrát) na stupně vítězů v absolutním pořadí.


 
 
Fotogalerie:   Testy vozů Porsche týmu Renauer Motorsport v Brně

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose