www.car.cz
 

Tomaštík (subaru) se přiblížil konkurenci, na valašce ale nedojel
     5.4.2005 21:04 - tisková zpráva


Jaromír Tomaštík s Jaroslavem Vrečkou podávali v první etapě Sheron Valašské Rally opravdu soustředěný výkon. Ani letos ovšem cíl domácí soutěže nespatřili.

Posádka stříbrnomodrého subaru týmu TOVR Motorsport zajela na první erzetě dvanáctý čas v kategorii produkčních vozů. Tato úvodní zkouška předznamenala průběh zbytku soutěže. Špička „pévéček“ jela opravdu rychle, na nasazené tempo ale postupně doplácela jedna dvojice za druhou.

 

Už na druhém testu zaznamenali Tomaštík s Vrečkou sedmnáctý čas v absolutním pořadí a posunuli se do první desítky své skupiny, a to i přes to, že je potkala drobná technická nepříjemnost. „V půlce RZ2 se uvolnil sací koš a vypadlý čep ucpal čerpadlo. Motor tedy místy ztrácel výkon, naštěstí to nemělo příliš vliv na celkový výsledek. Oprava problému v servise nás ale stála penalizaci za pozdní příjezd do časovky,“ popsal situaci jezdec.

 

Druhá sekce se již jela kompletně pod rouškou tmy, paní Noc bohužel vsetínské dvojici štěstí nepřinesla. „Krátce po startu páté rychlostní zkoušky nám praskla spojovací tyč přímo ve sváru. Stalo se nám to již podruhé, minule jsme kvůli tomu museli odstoupit v Krumlově. Zřejmě je to nějaká výrobní vada. Chtěli jsme ještě dojet do servisu, ale po konci vložky jsme to vzdali, protože jízdou jsme ztratili spoustu času a navíc poškodili i tlumič. Další rychlostní zkouška by byla jenom trápením auta,“ smutně konstatoval Tomaštík.

 

Přesto lze vystoupení týmu TOVR Motorsport hodnotit více než kladně. „Na Šumavě jsme měli v subaru novou elektroniku, ale na valašku jsme kompletně předělali podvozek. Součástí obměny byla instalace samosvorných diferenciálů, nové bylo i turbo. Časy jsme se přiblížili konkurenci na rozdíl jedné sekundy na kilometr, což je obrovský posun.

 

Cítil jsem, že vůz dostal dál, než jsem mu v současné době schopen dát. Na Rally Matador Tatry ještě vyměníme převodovku za šestistupňovou a pak už to bude jenom na mně. Mám z auta dobrý pocit a snad to potvrdí i výsledky,“ uzavřel pilot. Dalším vystoupením posádky bude první díl slovenského šampionátu v Prešově.        

            

        tisková informace

-Vicky- Media Productions  

       foto: V. Hausknotz 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2005 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose