www.car.cz
 

Motokárová školka pro děti 5-8 let
     6.4.2005 19:22 - tisková zpráva


Český kartingový tým KVS racing má v plánu uskutečnit v České republice ojedinělý projekt – motokárovou školku pro jezdce od pěti do osmi let.

 

Příprava dětí v každém sportu je více a více specializovaná již od útlého věku a nejinak je tomu i v motoristických disciplínách. V České republice může jezdec dostat licenci ve věku osmi let a může se účastnit Mistrovství České republiky nebo Přeboru České republiky ve třídě Kadet.

 

Tým KVS racing se prakticky přesvědčil, že již zhruba od čtyř let lze ovládat samostatně motokáru a přemýšlí o akci, kterou nazval „motokárová školka“. Akce by s největší pravděpodobností proběhla na Autodromu Sosnová.

 

Pokud se najde dost zájemců ve věku od pěti do osmi let, tak by se jeden den odborníci z týmu KVS racing věnovali dětem i jejich rodičům a zasvěcovali je do tajemství rychlých kol. Uvažuje se i o účasti vybraných juniorských pilotů KVS racing, kteří se s kartingem seznámili nedávno. Na speciálně upravených motokárách by měly děti sami možnost ovládat benzínovým motorem poháněný stroj. Pro rodiče je velkou výhodou, že děti se mohou seznámit s motoristickým sportem pod dohledem odborníků a nepotřebují mít vlastní motokáru ani ochrannou přilbu.

 

Dle zájmu by se tým rozhodl, zda by se jednalo o úplně ojedinělou akci nebo by se malí adepti setkali tento rok vícekrát. Talentovaní jedinci by po dovršení osmi let mohli startovat i v barvách KVS racing v Mistrovství ČR a Přeboru ČR.

 

 

Informace o týmu KVS racing na www.KVSracing.cz


 
 
Fotogalerie:   Pirelli rallye 2005 (Rakousko), foto Günther Sterlike

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose