www.car.cz
 

Valaška 2005 - OTEVŘENĚ: někteří takyfandové opět ničili ......
     7.4.2005 15:10 - tisková zpráva


                                  VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, 31. března - 2. dubna 2005

 

                                                    OTEVŘENÝ DOPIS

sdělovacím prostředkům

 

Vážení příznivci Valašské rally,

Vážení pracovníci sdělovacích prostředků,

 

před pár dny skončila SHERON Valašská rally 2005, jejímž centrem se díky nevšednímu pochopení jeho představitelů počtvrté stalo město Valašské Meziříčí. Podle představitelů generálního partnera – společnosti DF Partner, již uvedeného města, delegovaných činovníků Federace automobilového sportu, zástupce ÚAMK, soutěžních posádek, mnohých diváků a také pracovníků sdělovacích prostředků se jednalo o kvalitně připravenou automobilovou soutěž.

 

Čtyřiadvacátý ročník valašské automobilové rally je tedy minulostí. Z pohledu pořadatele se ukázalo, že učinil velmi dobře, když její přípravě věnoval takovou pozornost, jakou jí věnoval. A to nejenom ve vztahu k přípravě tiskových a propagačních materiálů, ale zejména s ohledem na bezpečnost soutěžních posádek a především pak diváků.

 

Přestože mnohé posádky, včetně vítězné, označily chování lidí kolem tratí rychlostních zkoušek za bezvadné, zaznamenali jsme jako pořadatelé v tomto směru i problémy. V přípravě SHERON Valašská rally 2005 jsme se snažili připravit divákům naprosto jasný a srozumitelný servis. Stálo to nemálo úsilí a finančních prostředků. Toho však se zřetelem na zajištění zdraví lidí, které stojí na prvním místě v pomyslné tabulce důležitosti různých opatření, při tak rizikové akci, jakou automobilové a další motoristické soutěže obecně jsou, nebude nikdy dost.

 

I tak jsme však zaznamenali negativní zkušenost, která ukazuje na to, že mnohým takzvaným příznivcům, je to naprosto jedno, že si práce organizátorů neváží. (To se v době, kdy byl psán tento dopis, nevztahuje k nepříjemné události, kdy byl v pátek 1. dubna při průjezdu jednou z rychlostních zkoušek soutěžním vozidlem sražen divák. Ten byl s lehkými zraněními převezen do nemocnice. Míra zavinění je v současné době předmětem dalšího vyšetřování – pozn. autora)

 

I při SHERON Valašská rally 2005 se totiž našli takoví „fandové“, kteří se neštítili ničit dopravní značky, informační tabule pro soutěžní posádky a řadu dalších prostředků majících za cíl napomoci k předcházení nepříjemným událostem. To je záležitost, na kterou jsou sami pořadatelé příliš krátcí. Věřím, že zatím. Chtěl bych apelovat na vás, pracovníky sdělovacích prostředků, abyste nejenom pořadatelům Valašky, ale i dalších automobilových rally v České republice, pomohli a takovéto nepřístojné chování, byť početně i mentálně velmi omezené skupiny takyfandů, pranýřovali. Znovu připomínám: jde o zdraví a životy lidí. Lidí v kokpitech soutěžních vozidel i těch kolem tratí rychlostních zkoušek.

 

Vážení pracovníci sdělovacích prostředků, vaší práce v oblasti prezentace SHERON Valašská rally 2005 si nesmírně vážím. Udělali jste kus poctivé práce, která napomohla nejenom k zviditelnění uvedené automobilové soutěže, ale i celého valašského regionu a jednoho z jeho nejdůležitějších míst – Valašského Meziříčí. Snad tomu tak bylo i díky činnosti tiskového střediska rally, které se vám snažilo připravovat bezproblémový servis. Věřím, že vzájemně tak tomu bude i v dalších letech. Dovoluji si vás zároveň požádat, abyste ve svých materiálech zabývajících se SHERON Valašskou rally 2005 a případně i jejím hodnocením neopomněli významný podíl zainteresovaných obcí, podnikatelských subjektů, orgánů státní správy a samosprávy, zdravotníků, policistů, příslušníků hasičských jednotek a několika set dobrovolníků bez nichž by tak náročnou soutěž, jakou SHERON Valašská rally 2005 bezesporu byla, nebylo možné připravit.

 

Přijměte tedy ještě jednou upřímné poděkování za vaši zodpovědnou práci. Nashledanou u příští Valašské rally v roce 2006, kdy si tato jedna z nejnáročnějších a nejoblíbenějších automobilových soutěží v České republice připomene pětadvacet let od svého zrodu.

 

 

 

Vsetín - čtvrtek, 7. dubna 2005                                                 Dušan PÓČ

                                                                                    místopředseda AMK RS – Vsetín

                                                                                    hlavní činovník pro styk s tiskem

                                                                             SHERON Valašská rally 2005

 

 


 
 
Fotogalerie:   Valašská rally 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose