www.car.cz
 

I Jan Vonka zahajuje v zámeckém parku v italské Monze
     8.4.2005 11:21 - Pavel Jelínek


Na okruhu v zámeckém parku v italské Monze se o právě začínajícím víkendu poprvé pojede  body do dalšího ročníku seriálu mistrovství světa FIA vozů GT. Na startu se objeví nevídaná konkurence dvacítky týmů s vozy osmi značek. A připomeňme, že  seriál zavítá v červnu rovněž na okruh  u jihomoravské metropole.

Ve třídě GT2 se  také  letos bude objevovat brněnský (přesněji modřický)  pilot Jan Vonka s Porsche 996 GT3. „Jsme malý soukromý tým a chtěli bychom absolvovat celý seriál, což je ale poměrně finančně náročné. Minulý týden jsme poprvé testovali na okruhu v Brně. Upravovali jsme hlavně nastavení vozu. Samozřejmě bychom rádi navázali na loňské výsledky, ale uvidíme," říkal při testech modrého  stroje Jan Vonka.

Seriál ale především hlásí obrovskou  konkurenci , jakou údajně nepamatuje od obnovení v roce 1997. Kromě tradičních účastníků, tedy  značek Ferrari a Porsche, budou zastoupeni i  – Saleen, Lamborghini a Maseratti,  tedy stejně jako vloni. Navíc návrat do seriálu ohlásil britský Lister a naprostou novinkou má být start Chevrolet se svým modelem Corvette. Další novinkou, jejíž nástup se ale očekává až v průběhu  letošní sezóny, bude Aston Martin.

A připomeňme, že právě tento  vůz před několika měsíci testoval i náš Tomáš Enge, který jinak letos  závodí v zámořské INDY. Celé startovní pole ještě doplní jeden vůz Mosler, zatím však startující bez nároku na mistrovské body. Vypadá to tedy na  naprosto skvělou  účast. Na startu prvního závodu sezóny, který by měl vysílat  i třeba Eurosport, by se tedy mělo objevit až 30 vozů.

Zvětšuje se zároveň zastoupení jezdců  z východní  Evropy. Letos se na start postaví i třeba posádky z Polska,  Ruska, Maďarska a Slovenska. Starty, včetně toho na Monze, plánuje  i rakuský tým Renauer Motorsport, který nedávno  doladoval své  dva vozy na okruhu v Brně. Potkal se tam i se slovenskými týmy Rudy Machánka a Miro Konopky, kteří do seriálu nasadí také své vozy.


 
 
Fotogalerie:   Testy vozů Porsche týmu Renauer Motorsport v Brně

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose