www.car.cz
 

Nový Zéland 2005: Fabie WRC od startu s různými problémy
     8.4.2005 11:52 - tisková zpráva


Auckland, 8. dubna 2005

RALLYE NOVÝ ZÉLAND – PRVNÍ ETAPA

Po úvodní etapě Rallye Nový Zéland patří jezdcům týmu Škoda Motorsport Arminu Schwarzovi a Jannemu Tuohinovi jedenácté a dvanácté místo průběžného pořadí. Během dnešních osmi rychlostních zkoušek se Fabia WRC 05 umístila na každé z nich mezi deseti nejlepšími. Janne byl v Top10 šestkrát (včetně šestého místa na RZ4 a pátého na RZ8), Armin pětkrát.

Po bezproblémovém včerejším shakedownu nezačal dnešní den pro Janneho právě šťastně. Těsně před opuštěním servisní zóny se na jeho Fabii WRC 05 objevil problém s konektorem akcelerátoru, který si vyžádal výměnu celé řídící jednotky motoru. Časová ztráta při příjezdu do časové kontroly znamenala penalizaci 50 sekund.

 

Rychlé a plynulé tratě novozélandské soutěže byly většinou suché a později startujícím jezdcům poskytoval jejich čistší povrch výhodu oproti těm, kteří vyráželi do rychlostních zkoušek mezi prvními. Přestože je na jižní polokouli období podzimu, počasí je slunečné s teplotami blížícími se ke 30°C. Podle předpovědí by ale mohl zítra zkropit šotolinové cesty lehký déšť.

 

Sobotní etapa zahrnuje šest měřených úseků na sever od městečka Paparoa. Chybět nebudou ani dva průjezdy nejdelší rychlostní zkouškou podniku, 31,73 kilometrů dlouhou Bull. Večer se posádky vydají do Aucklandu, kde absolvují dvě divácké supererzety Manukau. Nejdelší etapa měří 415,86 kilometrů z nichž 139,49 připadá na měřené úseky.

 

Armin Schwarz:Na druhé rychlostní zkoušce jsem měl problémy se startovacím systémem, ale jinak bylo vše dobré. Mimo ideální stopu je hodně šotoliny a pokud do ní vjedete, ihned ztratíte přilnavost. Jsou tu opravdu dobré tratě a při odpoledních průjezdech už byly i čistší. To člověku dodá více sebedůvěry a také na mých časech to bylo znát.“

 

Janne Tuohino:Couval jsem v servisu ze stanoviště jako obvykle, ale když jsem pak zařadil jedničku, nemohl jsem přidat plyn. Musel jsem pak na zdržení rychle zapomenout a soustředit se na svůj výkon. Jedu na Novém Zélandu poprvé a proto jsem zpočátku zvolil opatrnější jízdu s postupným zrychlováním. Odpoledne jsem vyzkoušel širší pneumatiky, ale auto se mi lépe ovládá s užšími, takže u nich asi po zbytek soutěže zůstanu.“

 

Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport):Dnes bylo mnohem lépe vidět, co Fabia WRC 05 dokáže. Problém s řídící jednotkou se u tohoto dílu dosud nikdy neobjevil. Věřím, že zítra budeme mít příležitost posunout se vpřed celkovým pořadím a přiblížit se očekávanému výsledku.

 

 


Michaela Urbanová, Škoda Motorsport Media Team


 
 
Fotogalerie:   Mexiko 2005 a Fabie WRC

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose