www.car.cz
 

Nový Zéland: Fábie WRC čistily trať ostatním. Do desítky se nevešly
     9.4.2005 18:17 - tisková zpráva


Auckland, 9. dubna 2005

RALLYE NOVÝ ZÉLAND – DRUHÁ ETAPA


    Na jedenáctém a dvanáctém místě průběžného pořadí figurují po druhém dni Rallye Nový Zéland  Armin Schwarz a Janne Tuohino. Oba jezdci týmu Škoda Motorsport startovali dnes do rychlostních zkoušek na čele celého pole a jejich nevýhodná pozice dramaticky ovlivnila dosahované výsledky. Noční déšť příliš podmínky na trati nevylepšil, protože v prvních paprscích ranního slunce se veškerá vlhkost rychle vypařovala. První vozy se tedy doslova brodily sypkou šotolinou a čistily trať pro posádky startující později.

     

    Během dne svedli Janne s Arminem bitvu o své pozice a do Aucklandu, ke dvěma průjezdům diváckou zkouškou Manukau, se vydal z Paparoa finský jezdec na lepší z nich. Armin však na závěrečných dvou úsecích opět svého týmového kolegu překonal. Přes veškeré úsilí stály oba jezdce nepříznivé podmínky na trati nejméně vteřinu ztráty na každý kilometr. Fabie WRC 05 tedy zůstávají i po druhém dni na svých průběžných pozicích.

     

    Po dvou dnech strávených na sever od Aucklandu se celý konvoj soutěžících přesouvá na jih, do oblasti Raglan. Na poslední den jsou naplánovány čtyři rychlostní zkoušky pouze s přestávkou pro výměnu pneumatik a dotankování mezi každou dvojicí. Ani letos nebude chybět legendární rychlostní zkouška Whaanga Coast, jejíž trať je z jedné strany lemována lesem a z druhé mořem. Nejkratší etapa zahrnuje pouze 87,29 měřených kilometrů a první vůz je na cílové rampě v Aucklandu očekáván v 15:30 místního času (5:30 v ČR)

     

    Armin Schwarz:Na první dnešní rychlostní zkoušce bylo ještě trochu vlhko, ale pak už to bylo se sypkou šotolinou o hodně horší, než včera. Mohli jsme se pouze snažit držet auto tam, kde byla cesta trochu čistší. Na RZ9 jsem v plné rychlosti na šestku narazil do tří velkých krocanů, kteří se vydali přes cestu. Bál jsem se, jestli se nárazem nepoškodil chladič, ale do servisu jsme dojeli v pořádku a všechno bylo OK.”

     

    Janne Tuohino:S dnešní startovní pozicí se nedalo nic dělat – tratě byly tak kluzké, že kdykoli jsem přidal plyn, auto šlo hned do smyku. Jediný větší problém jsem měl na RZ11, když se nám zavřel střešní větrací průduch. V autě bylo hrozné vedro. I když jsme my Finové na saunu zvyklí, tohle bylo i na mě moc! Na odpoledne jsme zvolili tu nejtvrdší směs pneumatik Michelin, což se ukázalo jako správné rozhodnutí.”

     

    Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport):Přestože jsme počítali s tím, že dnešní startovní pozice bude nepříznivým faktorem, s výsledkem nejsem spokojený. Fabia WRC 05 byla naprosto spolehlivá, ale stále potřebujeme větší vyrovnanost v našich výkonech.

     

     

    Michaela Urbanová, Škoda Motorsport Media Team

     
     
    Fotogalerie:   SHERON - Valašská Rally 2005 od Pavla Kacerovského

     
     

    © 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose