www.car.cz
 

Valaška 2005: První letošní body pro Emila
     11.4.2005 20:07 - tisková zpráva


Závod sami pro sebe jeli na Valašsku Emil Triner a Miloš Hůlka. Dvojice rivalů na samé špici rychle poodjela a Tomáš Vojtěch, se kterým se mohli přetahovat o třetí příčku, příliš  brzo odstoupil. Emilovi s Milošem tak zbývalo „pouze“ dokončit a připsat si první letošní body. Tento úkol splnili na jedničku. Do cíle přivedli svou Škodu Octavia WRC bez jediného škrábance a v samém závěru si ještě otestovali změnu v nastavení, což se jim v příštích soutěžích bude hodit.

 

Skvělý závod zajel i Simon Hughes a po druhém místě ve třídě A5 i ve Fabia Cupu se nadále drží v čele poháru.

 

Před Valašskou rallye, třetí soutěží MMČR, měl Emil Triner jediný úkol a cíl. Musel dojet a bodovat, protože Jänner rallye vynechal a na Šumavě skončil předčasně. Již první vložka naznačila to, co říkaly „papírové“ předpoklady. O špici se poprali Václav Pech se Štěpánem Vojtěchem a Emil spolu s Tomášem Vojtěchem svedli bitvu o bronz. Lépe se dařilo posádce plzeňského Max Racingu Emil Triner – Miloš Hůlka, když Tomáše porazili o tři vteřiny. Na další rychlostce však Tomáš odstoupil.

 

Jediným soupeřem pro Emila tak zůstaly stopky a trať. Když jsme u trati, Emil by spíše přivítal  klasické úzké cestičky přes Valašské kotáry, než široké a rychlé cesty, na jakých se převážně jezdilo. V závěru první etapy pak Emil s Milošem využili svých bohatých zkušeností a při jízdě na světla dokázali se Štěpánem Vojtěchem držet krok.

 

Na snížení jeho náskoku to však nestačilo a když ani první průjezdy sobotních vložek nepřinesly žádný zvrat ve výsledcích, rozhodli se využít příležitosti k ostrému testování. Vyzkoušeli si jiné nastavení podvozku, které by mohli použít například v rámci Matador rallye.

 

Do cíle ve Valašském Meziříčí přivezli svou Škodu Octavia WRC po bezchybné jízdě na třetím místě a bez jediného škrábanečku. Zkusili jsme v první rundě na co budeme mít a jak pojedeme rychle. Když jsme viděli, že na Vaška se Štěpánem tentokrát nemáme, řekli jsme si, že pojedeme na třetí místo a to se podařilo. Na posledních třech vložkách jsme si zkusili jiný podvozek a víc se nám to líbilo, takže na Slovensku uvidíme,“ uzavřel jeden z našich nejpopulárnějších jezdců rallye své ohlédnutí za úspěšnou soutěží.

 

Na Valašce startoval i druhý vůz týmu Max Racing. Simona Hughese a Glenna Pattersona s pohárovou fabií čekal první start na asfaltu s pohárovou fabií a dobře věděli, že zejména Josef Sedláček bude na Valašsku velmi rychlý a plně využije dokonalé znalosti tratí i prostředí. Po vítězství na Šumavě se Simon skvěle vypořádal s tlakem na zopakování umístění i s tím, že Sedláček hned od první vložky nasadil pekelné tempo.

 

Nakonec Simon s Glennem vybojovali druhé místo, právě za Sedláčkem, ve Fabia Cupu i ve třídě A5 a spolu se dělí o průběžné vedení v poháru. Bodovali i osmým místem ve skupině A. Jeli jsme celou soutěž naplno. Sedláček dokázal vytěžit maximum ze znalosti tratí a jeho výkon byl excelentní. My jsme rádi, že jsme se udrželi ve vedení Fabia Cupu o které se dělíme právě se Sedláčkem,“ řekl v cíli dvaadvacetiletý Walesan.

 

Milan Hauer

Tisková informace Max Racing

 


 
 
Fotogalerie:   SHERON - Valašská Rally 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose