www.car.cz
 

Otevřený dopis PČR všem účastníkům silničního provozu. Seďte raději doma
     20.4.2005 14:26 - tisková zpráva


Šestou hodinou ranní byla v pondělí 18. dubna zahájena na českých silnicích další z dopravně bezpečnostních akcí typu "X", kterými se policisté snaží pozitivně ovlivnit nehodovost v silničním provozu a obecnou kriminalitu. Policejní prezidium České republiky v den zahájení akce vydalo otevřený dopis...


Kryštof opět na silnicích :
 
Vážení řidiči, cyklisti a chodci,

     obracíme se na Vás jako na účastníky silničního provozu nejen na silnicích České republiky, ale s blížícím se létem i za hranicemi naší země. Zvýšený počet policistů signalizuje, že začala dopravně bezpečností akce „X“. To svatý Kryštof, patron všech poutníků a cestářů, bude po celý týden bdít nad Vaší bezpečností a dohlížet na to, abyste jezdili v souladu s pravidly silničního provozu. Na pomoc mu přichází policisté dopravní a pořádkové policie, kriminalisté a příslušníci cizinecké a pohraničí policie.

     Pokud Vás policisté zastaví, mohou se při kontrole zaměřit na technický stav vozidla, dodržení stanovené rychlosti, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, dodržování povinností při přepravě nebezpečných věcí vyplývajících z mezinárodní dohody ADR a dodržování povinností osádkami v mezinárodním provozu vyplývající z dohody AETR. Hlídky Policie ČR se rovněž zaměří i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

     Obdobné akce se budou v letošním roce ještě několikrát opakovat. Smyslem takových akcí je chránit nejen Vás, ale i Vaše děti a blízké před neukázněnými řidiči, kteří svojí mnohdy bezohlednou jízdou ohrožují ostatní účastníky silničního provozu.

     V roce 2004 na našich silnicích zemřelo 1215 osob, což je o 104 méně než v roce 2003. Z celkového počtu bylo na při dopravních nehodách usmrceno 24 dětí, což je o devět méně než v roce předchozím. Rádi bychom tento pozitivní trend udrželi třeba pomocí celorepublikových dopravně bezpečnostních akcí.
 

Policejní prezidium ČR
kpt. Mgr. Blanka Kosinová
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR 
 V Praze 18. dubna 2005 
Zdroj: www.mvcr.cz

-jů-


 
 
Fotogalerie:   Nehoda motorkáře, 6.4. 2005. Pro výstrahu

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose