www.car.cz
 

Halového trialu v Děčíně se zúčastní také mistr Evropy
     20.4.2005 14:35 - tisková zpráva


Jedenáctý ročník českého šampionátu se uskuteční podle tradice opět v Děčíně

 

 

            Letošního jedenáctého ročníku českého mezinárodního šampionátu v halovém motocyklovém trialu, konaného pod názvem Skanska trial mistrovství České republiky jednotlivců Indoor,  se účastní úřadující evropský šampion v klasickém terénu na přírodních překážkách Tadeusz Blazusiak. Polský trialista patřící v současnosti do úzké světové špičky bude startovat v jedné ze dvou soutěží, jenž se konají v závěru příštího týdne tradičně v areálu děčínského zimního stadionu.

 

Blazusiak bude startovat v první části českého šampionátu, který je zároveň dvanáctým ročníkem děčínské Mototrial show ´05. „Tadeusz svůj start potvrdil s předstihem v předchozích týdnech,“ informoval zástupce pořádajícího Motorsportklubu Trial Sever Pavel Sinko senior a doplnil, že zajištění jednoho z předních světových jezdců nebylo jednoduché, ale podmínky jezdce se podařilo splnit.

 

„Pomohl nám také volný termín v mezinárodním kalendáři. Děčínskou soutěž jsme přesunuli na závěr dubna tak, aby nekolidovala s jinými akcemi v Evropě,“ doplnil Sinko a poznamenal, že mezinárodní kredit děčínské halové soutěže účastí Blazusiaka výrazně stoupne.

 

V Děčíně polský trialista již v minulosti několikrát startoval. Bylo to však v době, kdy teprve začal výkonnostně stoupat na svůj vrchol. „Tehdy jsme ho učili my, teď nám ukáže on, jak se to dělá,“ komentoval s nadsázkou v českém halovém šampionátu historicky nejúspěšnější trialista Pavel Balaš, který dříve s Blazusiakem společně trénoval a polského trialistu zaučoval.

 

Do děčínské haly přicestuje polský trialista v nejlepší formě ověnčen jedenáctým místem z podniku světového šampionátu v Portugalsku. „Je v nejlepší pohodě, těžko na něho bude mít někdo z nás, je výkonnostně podstatně výš. Asi pro diváky udělá víc šou,“ předpověděl Balaš a poznamenal, že vyrovnaně s Blazusiakem bude česká špička soupeřit zřejmě  jen na méně náročnějších sekcích.

 

 Když budou překážky lehčí, mohli bychom s ním udržet krok. Halový trial je však na rozdíl od klasicky v přírodě z velké části loterie a záleží hodně na štěstí, takže možný je jakýkoli výsledek,“ uvedl obhájce českého mistrovského prvenství, jehož bilanci zdobí z loňského roku také titul německého halového vicemistra. S čerstvým německým halovým titulem proti polské trialové hvězdě zase nastoupí Martin Křoustek, další z několikačlenné české elitní skupiny trialistů, která bude v Děčíně startovat v kompletní sestavě.


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005, foto Radek Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose