www.car.cz
 

Křoustek v hale touží sebrat titul Balašovi. Hala v Děčíně po jedenácté
     27.4.2005 09:52 - tisková zpráva


Jedenáctého ročníku českého mistrovství se účastní celá domácí trialová špička

 

 

            Účast v jedenáctém ročníku českého šampionátu v halovém motocyklovém trialu, který se pod názvem Skanska trial mistrovství České republiky jednotlivců Indoor uskuteční v pátek a sobotu v areálu děčínského zimního stadionu, potvrdila kompletní domácí špička. Do kvalifikace vstoupí deset trialistů včetně výkonnostně nejsilnější trojice tvořené Pavlem Balašem, Martinem Křoustkem a Jiřím Svobodou.

 

V první páteční části šampionátu, která se koná jako dvanáctý ročník mezinárodní Mototrial show ´05, bude navíc startovat také slovenský mistr Vlado Kothay a úřadující evropský šampion Polák Tadeusz Blazusiak.

 

Souboj o český halový titul mistra vidí nejlepší domácí trialisté jako zcela otevřenou záležitost. „Hala je loterie,“ konstatoval Pavel Balaš, který obhajuje prvenství z loňska. „Speciálně na halu netrénuji a pokud vím, tak ani žádný ze soupeřů. Obzvlášť, když už byla rozjeta sezóna v klasickém terénu,“ uvedl dále nejúspěšnější trialista v historii českého halového šampionátu a poznamenal, že letos vše pořádně zamotá start Blazusiaka. „Účastní se jen první soutěže a pravděpodobně ji vyhraje,“ dodal trialista z Desné v Jizerských horách.

 

V historii šampionátu dokázal Balaše porazit zatím jen Jiří Svoboda, který se však letos ve svým ambicích drží pozadu. „Nevím v jaké formě je Balaš, ale myslím, že favoritem je Křoustek. Byl jsem s ním na podnicích mistrovství Evropy a světového šampionátu v Portugalsku a Španělsku a podal tam výborný výkon,“ konstatoval trialista, jenž pořadatelům potvrdil písemně svoji účast v šampionátu jako první.

 

 „Hala je hodně o štěstí, je zrádná. Dva nebo tři úseky můžou rozhodnout,“ vypověděl nejmladší z českého elitního trojlístku, podle něhož také konečné výsledky mistrovství výrazně ovlivní svoji účastí Polák Blazusiak.

 

„Tadeusz lidem ukáže, jak se jezdí trial na nejvyšší úrovni. Nevím co by se muselo stát, aby ho mohl někdo porazit. Pokud budou překážky stejně obtížné jako loni, myslím že je absolvuje všechny bez trestného bodu,“ předpověděl Jiří Svoboda.

 

Formu Martina Křoustka naznačilo první místo, které mu patřilo v úvodu zahajovací soutěže mistrovství Evropy, v jehož seriálu je zatím průběžně pátý poté, co obsadil jednu čtvrtou a jednu sedmou pozici. V Německu letos sedmadvacetiletý trialista ze Skuhrova nad Bělou získal titul halového šampiona.

 

 „Cítím se dobře. Tak povedený začátek sezóny jsem ani nečekal,“ pochvaloval si úřadující český mistr v klasickém terénu a neskrýval přání získat český halový titul. „Chybí mi do sbírky. Je to jeden z mých letošních cílů,“ řekl Křoustek a dodal: „Jirku Svobodu jsem letos zatím vždy porazil. U Pavla Balaše mám šanci, když znervózní. Čím těžší budou jednotlivé překážky, tím větší mám naději.“

 

První část českého mistrovství má v pátek od 18.00 hodin na pořadu semifinále, jemuž předchází vystoupení skupiny Děda Mládek Illegal Band, které začíná o půl hodiny dříve. Ve 20.00 hodin startuje finále. Sobotní program mistrovské soutěže začíná v 10.00 hodin.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Rechberg 2005 od Tondy Malého

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose