www.car.cz
 

Roman Kresta po prvním dni tréninku na Sardinii
     27.4.2005 17:50 - tisková zpráva


Český pilot Roman Kresta je již týden v Itálii a pilně se s celým továrním týmem BP-Ford WRT připravuje na pátý podnik seriálu mistrovství světa Rally Sardinia. Dnes absolvoval první tréninkový den.

V době telefonátu byl zrovna s Tonim Gardemeisterem na večeři. V neděli oslavil Roman Kresta devětadvacáté narozeniny - blahopřejeme, a proto jsme se jej zeptali, jak narozeniny oslavil. „Žádná oslava nebyla. Tady na to není čas,“ řekl druhý jezdec Fordu.

Jak tedy proběhly dnešní tréninky? „Vstával jsem v 6:30 hod. ráno a šel na snídani. Asi v osm jsem začal s tréninkem. Ten probíhal až do 18:00 hod. Zvládl jsem odjet čtyři rychlostní zkoušky (2, 3, 7, 8). To jsou ty nejdelší. Všechno proběhlo v pohodě, bez jakýchkoliv problémů. Opět jsem jezdil s Tonim.“

Kresta dále uvedl, že je na Sardinii celkem příznivé a teplé počasí. „Je tady okolo 22°C, takže ideální podmínky na závod. Informace o tom, jak by mohlo být o víkendu, ale zatím nemám. Povrch tratě je podobný tomu v Austrálii nebo na Kypru. Hodně se to mění.“

Jaké nastavení hodláš použít? „Měl jsem možnost si jich několik vyzkoušet při testech minulý týden a myslím, že podle charakteru tratě už mám vybráno. Neměl by to být problém.“

Máš pro své fanoušky nějakou perličku? „Nevím, jestli je to perlička, ale opět chodím běhat. Vždy po tréninku se jdu ještě na půl hodiny proběhnout. Přijdu tak na jiné myšlenky. Jinak v neděli jsme si s Tonim půjčili v půjčovně kola a vyrazili do hor. Najezdili jsme tak 40 kilometrů. Výborný oddych a výlet,“ dodal na závěr Kresta.

Samozřejmě nezapomněl všechny své příznivce v České republice pozdravovat. My se s Romanem opět spojíme zítra. Ještě jednou gratulujeme k nedělním narozeninám.

Zpracoval: RV FFK

 

V. sraz fanoušků FFK opět v Jihlavě
Pro úspěch předešlého setkání se další sraz FFK uskuteční opět v Jihlavě v motokárové hale StarKar českého autokrosaře pana Vladimíra Němečka. Již o víkendu startuje 5. podnik seriálu mistrovství světa Rally Sardinia. Té se jako dvojka továrního týmu BP-Ford WRT zúčastní také Roman Kresta s Focusem WRC.

Český pilot však bude na Sardinii startovat vůbec poprvé, a proto mu logicky budou chybět zkušenosti. Můžete sedět doma u počítačů a sledovat dění na Sarinii sami a nebo přijet kluky na dálku podpořit do Jihlavy a věřte že nebudete litovat.

Celá rally bude určitě velmi zajímavá. Jak si Roman poradí se záludností nepříliš známého terénu? Bude lepší než Toni? Vyhraje další rychlostní zkoušku? Tyto a další otázky vás jistě napadají. Chcete také znát pohled na události od ostatních? Tak neváhejte a přijďte, přijeďte, přileťte, neboť vás čeká plný bar, velkoplošná projekce napojená na internetové výsledky, noví přátelé.

Program 5. oficiálního setkání FFK v Jihlavě:

Velkoprostorová projekce s on-line výsledky rallye Sardinie, promítání rally klipů, on-boardy, motokáry, vocáp; A hlavně fandění Romanu Krestovi, Martinu Prokopovi a Valdovi !!!

Pátek: 29. 4. 2005 od 16:00 hod do ?

Sobota: 30. 4. 2005 od 9:00 hod – start 2. etapy Rally Sardinie do ?

Neděle: 31. 4. 2005 od 9:00 hod – start 3. etapy Rally Sardinie.

A navíc:

V neděli 31. 4. 2005 závody MČR a zóny Evropa v autokrosu v Humpolci. Od 9:00 hod tréninky, od 13:00 hod závod.

Motokárová dráha StarKar se nachází v ulici Na Hranici 6, odbočka z Pávovské ulice směr IVECO, za velkoskladem Pisner Urquel doprava. Parkování v areálu i přes noc.

Ubytování cca 2 km od akce:

Hotel Tři Věžičky tel. rezervace 567 129 111, 600,-Kč / os.

ATC Pávov, tel. rezervace 567 210 295, 160,-Kč / os., autokemping.

ATC Pávov pod stan nebo pod širák J.

Kontakt pro doplňující informace:

602 225 668 nick Sti

605 748 351 nick DavidK

Zpracoval: RV FFK


 
 
Fotogalerie:   Rallye Pelhřimov 2005 od Jirky Dokulila

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose