www.car.cz
 

SEAT Rallye Český Krumlov - první podrobnosti odtajněny
     28.4.2005 15:37 - tisková zpráva


Pořadatelé českokrumlovské  SEAT Rallye odtajnili první podrobnosti

 

Prakticky konečnou podobu dostal v uplynulých dnech program populární SEAT Rallye Český Krumlov, která má letos na pořadu již 33.ročník zařazený do Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky a Zóny střední Evropa.  Jak již bylo dříve oznámeno, pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov sáhli k osvědčené koncepci s uspořádáním programu od středy do soboty se startem rallye v pátek 27. května. Základní program nám opět přiblížil zástupce ředitele rallye Luboš Šalát.

 

Možná jsme trochu konzervativní, ale zůstáváme věrni startu v pátek odpoledne před čtvrtou hodinou s  ukončením rallye v sobotu večer. Tato koncepce se nám zdá ideální a proto ji neměníme. Díky snížení počtu úseků rychlostních zkoušek trochu posunujeme i začátek seznamovacích jízd a dáváme tak posádkám možnost přijet až během středy před startem rallye.

 

Nyní tedy musí logicky následovat otázka na rychlostní zkoušky

           

Už jsem řekl, že došlo ke snížení jednotlivých úseků, kterých bude celkem sedm.  Již v minulosti jsem přistoupili k určité rotaci tras zkoušek, letos padla volba na netřebickou erzetu. Víme, že byla především divácky zajímavá, po sportovní stránce však její vypuštění soutěži neuškodí.

 

Naopak pro zvýšení sportovní atraktivity jsme se snažili i při nižším počtu rychlostních zkoušek úseky prodloužit. Celkem čtrnáct rychlostních zkoušek nám tedy zatím dává dohromady 205 ostrých kilometrů, nejkratším úsekem bude tradiční polookruhová zkouška v Římově.

 

Celkových 205 kilometrů rychlostních zkoušek tedy znamená slušný průměr na erzetu téměř 15 kilometrů, ale objevilo se slůvko zatím?

 

To je pravda, přestože je trasa připravena, u populární „Malontské“ zkoušky ještě není definitivně rozhodnuto o celkové délce, která bude kolísat mezi 25 až 30 kilometry. Důvodem je stav komunikací po letošní dlouhé zimě, který ještě  podrobně neznáme. Avšak i při nejkratší variantě s pětadvaceti kilometry opět půjde o jednu z nejtěžších zkoušek SEAT Rallye.

 

Po šesti letech se totiž  její trasa vrací na velmi zajímavý a jezdci oblíbený úsek vedoucí  mezi Malontami a Pohorskou Vsí. Připravili jsme také určité drobné obměny na této zkoušce vedoucí k vytvoření dalších diváckých míst.

 

V souvislosti s nadcházející „Valaškou“ se hovoří o „retardérové“ rallye. Jak to bude letos v Krumlově.

 

V dnešní době se na valné části českých i moravských rychlostních zkoušek bez nějakých retardérů neobejdeme. Bohužel stav komunikací i ochrana životního prostředí nás vyhání z pomalejších úseků, nepřispívá ani zrychlování vozů specifikace WRC. Ale jak jsem již předestřel v našem prvním rozhovoru, budeme přistupovat k retardérům citlivěji než vloni. Znamená to, že v první etapě budou na pořadu jen dva až tři, o několik více jich přibude v sobotu, z nich valná část bude přírodních. Ale díky plánovaným změnám to nebude nijak tragické a budou mít funkci bezpečností.

 

  

Vraťme se tedy k vlastnímu programu 33. SEAT Rallye  Český Krumlov 2005.

 

Seznamovací jízdy začnou ve středu 25.května dopoledne a budou pokračovat ve čtvrtek 26.května, kdy také odpoledne plánujeme tradiční testovací zkoušku u Mojného. Ta patří k atmosférickému zahájení diváckého programu soutěže, na test navazují přejímky vozidel v nedaleko vzdálené Stanici technické kontroly Komat a v podvečer opět představení předních posádek v českokrumlovském pivovaru.

 

Start první etapy proběhne v pátek před čtvrtou odpoledne, na pořadu bude 6 rychlostních zkoušek včetně divácky atraktivního průjezdu Svatým Janem nad Malší. V sobotu si přivstaneme a odstartujeme již před sedmou ráno, zbylé posádky bude čekat 8 náročných zkoušek. Po poledni opět zavítají na římovský okruh, který bude v letošním roce vylepšen a pro diváky zatraktivněn a to zpestřením trasy i doprovodného programu. 33. SEAT Rallye zakončí večerní vyhlášení vítězů na cílové rampě umístěné v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem.

 

Myslím, že pro všechny účastníky připravíme zajímavou soutěž a potvrdíme tak velkou oblíbenost jihočeské soutěže u jezdců, diváků i novinářů. Doufáme také, že všichni zúčastnění přispějí svých ukázněným chováním k bezproblémovému průběhu rallye.

 

Veškeré informace a novinky mohou všichni sledovat na oficiálních webových stránkách pořadatele na adrese www.rallyekrumlov.cz.

 

 

Děkujeme za rozhovor a těšíme se na další podrobnosti.

 

 

 

Dalibor Benych, www.rallyekrumlov.cz

 

 


 
 
Fotogalerie:   Dara míří do soutěží.....

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose