www.car.cz
 

Prezident Klaus navštívil otrokovický Barum
     29.4.2005 11:04 - tisková zpráva


28. 4. 2005 – Prezident České republiky Václav Klaus zavítal při příležitosti návštěvy Zlínského kraje i největší evropský závod na výrobu osobních pneumatik, společnost Barum Continental v Otrokovicích. Slavnostního setkání s panem prezidentem se zúčastnili mimo jiné:
Ing. Pavel Pravec - předseda výkonného výboru Barum Continental spol. s r.o.
Dr. Hans – Joachim Nikolin – člen výkonného výboru koncernu Continental AG,
Karlheinz Evertz – senior víceprezident pro oblast výroby a logistiky osobních plášťů koncernu Continental AG,
Richard Koehler – místopředseda zaměstnanecké odborové rady koncernu Continental AG, 
Roman Hančík – jednatel společnosti  Barum Continental spol. s r. o. ,
Jürgen Ludwig – jednatel společnosti Barum Continental spol. s r. o.,
Dr. Ladislav Štefka - ředitel divize Tovární inženýrství Barum Continental spol. s r. o.,
Ing. Anton Vatala - ředitel divize Výroba OR Barum Continental spol. s r. o.
 

CONTINENTAL AG - pozitivní bilance v České republice
Rozšíření EU na východ začíná působit – od roku 2000 bylo investováno více než 300 mil. eur

Světový dodavatel součástí pro automobilový průmysl Continental AG, Hannover, vykázal po rozšíření EU na východ pozitivní bilanci.
V kamionové dopravě se díky zrušení hraničních kontrol na dřívějších vnějších hranicích EU výrazně zkrátila odbavovací doba. Kromě toho se snížily i výdaje na odbavování a celní poplatky. Z optimalizovaného pořizování materiálů v celé východní Evropy profitují i koncernová oddělení nákupu. 

 „Continental AG se před 12 lety rozhodl, a to velmi rychle, angažovat v České republice. Již dlouho víme, že toto rozhodnutí bylo správné. S rozšířením EU na východ se naše působení v České republice ještě více zhodnotilo“, řekl předseda představenstva koncernu Continental AG Manfred Wennemer při příležitosti návštěvy prezidenta Václava Klause v otrokovickém závodě na výrobu pneumatik Barum Continental.

Continental AG se v České republice prezentuje všemi divizemi. V uplynulých pěti letech investoval částku v celkové výši přesahující 300 mil. euro. Barum Continental v Otrokovicích bude v roce 2005 vyrábět  přibližně 18,5 mil. pneumatik pro osobní vozy. „Barum Continental Otrokovice je největším evropským výrobcem pneumatik pro osobní automobily.

Více než 80 % celkové produkce pneumatik naší společnosti je určeno pro export.“, prohlásil ing. Pavel Pravec, předseda výkonného výboru společnosti. Jako největší zaměstnavatel Zlínského kraje zaměstnává závod v Otrokovicích kolem 4 300 pracovníků. Ing. Pavel Pravec je hrdý na svůj tým, se kterým získal certifikáty jakosti ISO 9001, ISO 14 001, EMAS, EU 1836/93 a ISO 14000.
 
Divize automobilových systémů koncernu Continental AG má v Jičíně závod na montáž posilovačů brzd a tandemových hlavních válců - Continental Teves. S cca 1 250 pracovníky a roční výrobou cca 8 mil. kusů je podnik v Jičíně největším výrobním závodem na světě v oblasti výroby posilovačů brzd. Stejně jako otrokovická společnost Barum Continental, je i Continental Teves, který letos slaví desetileté jubileum založení, největším zaměstnavatelem v svého kraje. V roce 2003 získal Českou státní cenu za jakost a ředitel závodu Ladislav Drážný byl oceněn vyznamenáním „Manažer jakosti roku 2003“.

Divize ContiTech je zastoupena pobočkou  Phoenix, Vest-Izol A.S. v Zákupech. Na cca 15 000 čtverečních metrech vyrábí 355 zaměstnanců bavlněná vlákenná rouna, teplotně tvarované součástí a lisované součástí pro automobilový průmysl.
Motivovaní a dobře vyškolení kvalifikovaní pracovníci, výrazně nižší úroveň nákladů než v Německu a dobré dopravní i logistické napojení jsou pro každého dodavatele součástí pro automobilový průmysl důležitými důvody pro to, aby vyráběl v České republice. „Budeme zde investovat i v budoucnosti“, řekl Dr. Hans-Joachim Nikolin, člen představenstva koncernu Continental AG.

Koncern  Continental AG je hlavním výrobcem brzdných systémů, součástí podvozku, elektroniky pro vozidla, pneumatik a technických eleastomerů. Firma dosáhla v roce 2004 obrat 12,6 miliard eur a zaměstnává na celém světě více než 80 000 pracovníků.


Otrokovice, 28. 4. 2005
Divize marketing
Barum Continental spol. s r. o.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose