www.car.cz
 

Michal Dolák dvakrát zlatý ve Sports Car Challenge
     2.5.2005 17:47 - Vladimír Rožánek


Na automotodromu Brno se v pěkném víkendovém počasí konaly první letošní závody Sports Car Challenge,tedy závody prototypů a formulových vozů. Na startovním roštu se sešlo slušné pole celkem 23 závodních strojů.

Vzhledem jistě mnohé zaujal žlutozelený vůz Tampoli Facetti Alfa, který do Brna přivezl loňský vítěz SCC, Švýcar Burli Stricker. Taktéž změna, nejen barevná byla vidět na voze Angličana Sinclaira, jenž představil již třetí evoluci, ne moc známé značky Jade.

V Brně jsme viděli jen jediného českého zástupce, a to Michala Doláka z mosteckého Cardo Racing, který v roce 2004 vybojoval 3. místo v první prototypové divizi. Bohužel nám chyběla taková jména, jako Martin Vondrák, nebo Lubomír Glogar kteří v loni dojížděli celkem pravidelně.

V prvním měřeném tréninku na sobotní závod dominovaly vozy F3000 v rukou Rakušana Milavce a Němce Wagnera. Časem 1:52,775s zvítězil Peter Milavec a zajistil si pole position. Nás již v tréninku potěšil Michal Dolák svým třetím místem celkově a vítězstvím ve své divizi 1. Loňský vítěz SCC Burli Stricker si své nové auto dlouho neužil a po havárii v jedné z tréninkových jízd, už věděl, že tento víkend pro něj skončil dříve, než začal.

 První závod pro sebe získal Rakušan Milavec na stroji Lola F3000, který stejně jako v loni okořenil závod soubojem s druhým v cíli Němcem Wagnerem, jenž pilotoval vůz Reynard F3000. Náš mladý reprezentant Dolák si v prvním letošním závodě s nový vozem PRC Ford F1 zajistil plný bodový příděl v divizi 1 a zároveň dojel na výborném 3. místě celkově.

Vůz potýkaly během celého víkendu opravy, o to větší byla radost z dosaženého umístění. Ve formulové divizi 4, kde loni startoval náš Glogar, se mnoho nesvezl Němec Pakendorf, kterému jeho vůz Reynard Opel nevydržel ani v tréninku, který opustil s kouřícím vozem. Tréninku na nedělní závod opět dominovaly vozy F3000 a třetí místo patřilo Angličanu Sinclairovi, na voze Jade II Evo 3 Nissan.

Bohužel náš Michal Dolák s PRC Ford F1 nedojel ani jedno kolo kvalifikace, když z jeho vozu vyšlehly plameny. Naštěstí se vůz podařilo, díky samozhášecímu zařízení uhasit. Závadou bylo vadné těsnění na nádrži, které se povedlo opravit a vůz mohl odstartovat i do druhého závodu. Pěkný souboj o prvenství v nedělním závodě předvedli Milavec a Wagner s vozy F3000.

Tentokrát se radoval Němec Wagner a na Milavce zbylo až místo druhé. I přes start z posledního místa, se dokázal Michal Dolák dostat za 3 kola na špici pole a získat znovu titul z první divize. Završil tak skvělý víkend pro stáj Cardo. Za ním se odehrávaly tvrdé souboje čtveřice Beisel, Sinclair, Pedrazza a Payr.

Špatně dopadl především Beisel, který odstoupil v posledním kole s poškozeným vozem PRC Mugen. Další závod nás čeká na autodromu Most, již za 14 dní, v termínu 14. – 15. Května.

Vláďa Rožánek, Sports Car Challenge.at


 
 
Fotogalerie:   Sportscarchallenge od Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose