www.car.cz
 

KL Intermoto Czech - italské Milano volá....
     3.5.2005 22:35 - tisková zpráva


 
K dalšímu závodu Mistrovství světa Supersport cestuje tentokrát královéhradecký tým KL Intermoto Czech Republic k italskému městu Milano, kde leží slavný okruh Monza.

O týmu

Tým KL Intermoto Czech Republic absolvuje tento víkend čtvrtý závod Mistrovství světa Supersport, který se koná na jednom z nejrychlejších okruhu v Evropě – na italské Monze.

Do Itálie odjíždí tým oproti prvním předpokladům v plném složení, tedy i s Pawlem Szkopkem, který se ve španělské Valencii zranil. Pawel přímo v místě závodu podstoupí nejprve lékařské vyšetření v Mobilní klinice Dr. Claudio Costy, dle závěru tohoto vyšetření se rozhodne, zda do tréninků a posléze i závodu nastoupí. Naproti tomu zcela v pořádku je druhý jezdec týmu Tomáš Mikšovský, který do Monzy cestuje s cílem vylepšit svůj bodový zisk.

Pokusit se poprat alespoň o jeden bod bude v silné konkurenci velmi složité, nicméně italský okruh patří mezi oblíbené okruhy mladého Středočecha a tak zde jistá šance určitě je.O letošní sezóněTým KL Intermoto Czech Republic absolvoval letos úvodní tři závody Mistrovství světa Supersport. V qatarském Doha získali oba jezdci své první světové body v této třídě, když Tomáš Mikšovský dojel na dvanáctém místě, zatímco Pawel Szkopek byl třináctý.

Následoval závod v daleké Austrálii, kde na okruhu Phillip Island dojel Tomáš na třinácté pozici, Pawel byl opět jedno místo za ním. Naposled se naši jezdci představili ve společnosti nejlepších světových „šestistovkařů“ ve španělské Valencii, kde Tomáš po problémech s prasklým výfukem dojel na devatenácté pozici, zatímco Pawel v závodě havaroval a cíl tak neviděl. V celkovém pořadí to znamená, že Tomáš Mikšovský figuruje prozatím na 14. místě, Pawel Szkopek je o další tři místa za ním.

O počasí

Od poloviny tohoto týdne se do Evropy přestěhuje chladné počasí doplněné častým deštěm. Nejinak tomu bude i v okolí italského Milana, kde okruh Monza leží. Jak v pátek, tak i v sobotu se očekává chladné, deštivé počasí. Oproti současným teplotám se má dle předpovědi ochladit až o deset stupňů a tak by se měly v Milaně pohybovat teploty někde pod hranicí dvaceti stupňů. Největší chlad, ovšem již bez padající vody z oblohy, by měl být v den závodu, tedy v neděli.O okruhuOkruh Monza vznikl již v roce 1922 a dodnes je největším sportovním zařízením pro motocykly a automobily v celé Itálii. Slavný okruh je nejrychlejší dráhou v celém seriálu Mistrovství světa Supersport, což po technické Valencii znovu v pravidelném rytmu mění závodní cyklus.

Okruh Monza leží v městském centrálním parku a je pověstný svou historií. V posledních letech byl často přebudováván, když kvůli vysokým rychlostem dosahovaným zejména při závodech Formule 1 bylo do jeho charakteru vklíněno několik zpomalovacích šikan.

O tomto okruhu se hovoří jako o okruhu, na kterém se rychlost nejenže dosahuje, ale hlavně dlouho udržuje.Závody na Monze bývají vždy velkou společenskou událostí. Po celém světě jsou známé především kultovní zatáčka Parabolica či dvojzatáčka Lesmo. Dominantou okruhu je zbytek betonového oválu, který je zde od padesátých let, kdy se zde týden co týden konaly nějaké závody.

Dnes samotný okruh měří 5 793 metrů, má 5 levých a 8 pravých zatáček, jeho nejdelší rovinka je dlouhá 1 195 metrů. Na okruhu uspějí jezdci, kteří mají správné a nebojácné srdce, které jim nezavelí brzo brzdit před šikanou.

O nejlepších časech

Rekordy okruhu pro třídu Supersport:1:52,635 (185,150 km/h) - oficiální rekord /Chris Vermeulen - 2003/1:51,480 (187,070 km/h) - nejrychlejší kolo /Karl Muggeridge - 2003/1:51,624 (186,831 km/h) - nejrychlejší kolo s pneu Pirelli /Karl Muggeridge - 2004/Absolutní rekordy - Superbike:1:47,434 (194,120 km/h) - oficiální rekord /Troy Bayliss - 2002/1:46,981 (194,940 km/h) - nejrychlejší kolo /Neil Hodgson - 2003/1:48,258 (192,640 km/h) - nejrychlejší kolo s pneu Pirelli /Régis Laconi - 2004/Absolutní rekordy – MotoGP (500 ccm):1:49,000 (191,560 km/h) - oficiální rekord /Wayne Gardner - 1987/1:48,660 (192,159 km/h) - nejrychlejší kolo /Wayne Gardner - 1987/(okruh od posledního závodu Grand Prix prošel několika drobnými úpravami)

KL Intermoto CZECH

Republicwww.klintermoto.czwww.tomasmiksovsky.com

www.szkopek.plintermoto@klintermoto.cz

http://racing.motorkari.cz
  


 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose