www.car.cz
 

DTM: 20000 fanoušků navštívilo motoristickou show ve Frankfurtu nO
     6.5.2005 10:28 - tisková zpráva


DTM staví mosty – 20000 fanoušků navštívilo motoristickou show ve Frankfurtu nad Odrou - 29.04.2005

Nádherné slunečné počasí provázelo 20000 fanoušků, kteří navštívili “Motorsport Action Day“ ve Frankfurtu nad Odrou, aby si užili DTM a jeho jezdců Heinz-Haralda Frentzena (Opel) Pierra Kaffere (Audi) a místního hrdinu Stefana Mückeho (Mercedes), které přivítal Ulrich Junghans, ministr financí spolkové země Brandenburg. Hlavní atrakcí dne byly demonstrační jízdy závodních vozů DTM Audi, Mercedes a Opel se spolujezdci.

Heinz-Harald Frentzen (Opel Vectra GTS V8), Pierre Kaffer (Audi A4 DTM) a Stefan Mücke (AMG-Mercedes třídy C) přejeli most přes Odru do polského města Slubice. „Byl to vrchol pro všechny obyvatele našeho regionu,“ zářil Ulrich Junghans  poté, co absolvoval výlet do Slubice jako spolujezdec ve voze Heinz-Haralda Frentzena. „DTM touto aktivitou výrazně přispělo mezinárodnímu porozumění a tak demonstrovalo kosmopolitní přístup Evropy.“

V průběhu tiskové konference konané v průběhu “Motorsport Action Day“ zároveň ADAC Brandenburg a ITR oznámili, že závod na Eurospeedway Lausitz bude i v dalších třech letech součástí kalendáře DTM. Pro oživení závodu na Lausitzu došlo k úpravě tratě, již příští týden by se mělo jet na nové verzi. Dosud se jezdilo na 4,5 km dlouhém GP okruhu, ale trať pro DTM byla nyní zkrácena na 3,5 km. Byla vytvořena 170 metrů dlouhá spojka mezi zadní rovinkou a Apcoa Kehre.

„Nový profil pro závod DTM na Lausitzu ještě více zatraktivní podívanou pro fanoušky,“ říká šéf ITR Heinz Werner Aufrecht. „Nová zadáčka ADAC  nabízí při šířce 32,5 metrů hodně prostoru pro předjíždění a diváci díky kratším časům na kolo uvidí ještě více akce.“ Vzhledem k velmi napjatému harmonogramu prací nepadne konečné rozhodnutí o použití nové verze okruhu dříve než po pátečních testech.

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   Motokáry Sosnová - MČR, jaro 2005, foto Josef Svoboda

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose