www.car.cz
 

ITÁLIE (Tolmezzo) Třetí dvoudenní podnik mistrovství světa enduro začíná
     6.5.2005 22:46 - tisková zpráva


Třetím podnikem pokračuje o tomto víkendu v hornatém okolí Severoitalského města Tolmezo seriál mistrovství světa terénních motocyklů enduro.

 

Pro kompletní světovou špičku, která se opět skoro po měsíci sešla tentokráte na Italské půdě, včetně našich reprezentantů Romana Michalíka (TM 125 – třída E1), Víti Kuklíka (KTM 300 – E3), Michala Rudolfa (KTM 525 4T – E3), Jakuba Horáka (KTM 300 – E3) a Lukáše Sedláčka (KTM 450 4T – E2), pořadatelé připravili v okolí místních hor přibližně čtyřicetikilometrový okruh, spíše s náročnými dlouhými lesními sjezdy v kamení, než jak by zde každý čekal okruh s obtížnými výjezdy.

 

Okruh se jede každý den, kromě krátké desetiminutové spojovací časové kontroly, celkem čtyřikrát a je tvořen dvěma servisními a jednou bezservisní časovou kontrolou. V každém kole je měřen motokrosový test, který je na travnatém povrchu a od druhého kola se jezdcům měří i endurotest, rovněž na travnatém povrchu a extremtest, který se jede ve vyschlém kamenitém řečišti.

 

Jezdce pátečními formálními a technickými přejímkami provází slunečné počasí, které by mělo vydržet i v úvodní sobotní etapě. Na druhou nedělní etapu se podle místních má počasí zhoršit.

 

Z Itálie zdraví Ladislav Krupička


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose