www.car.cz
 

Jirka Volf v Tišnově možná v novém hávu
     9.5.2005 22:48 - tisková zpráva


Jiří Volf a Petr Novák se chystají na svůj start při téměř domácí soutěži Autonova Rally Tišnov. Od tragického a smolného Pelhřimova uběhla již nějaká doba a Jiří Volf ve voze specifikace WRC již dlouho neseděl. Všichni věří, že tento podnik snad vyjde podle představ posádky i celého teamu.

 

"Na start se usilovně připravujeme, jen vše musíme skloubit i s mými podnikatelskými aktivitami. V současné době se totiž sešlo několik věcí najednou. Po technické závadě v Pelhřimově musíme důkladně otestovat auto a dolaďujeme jednání s dalšími partnery. Navíc budu ještě během tréninků na Rally Tišnov koordinovat instalaci nových technologií ve firmě, ale v sobotu na závod bych již měl mít čistou hlavu," doufá Jiří Volf.

 

V týmu měli po Rally Pelhřimov napilno a mechanici usilovně pracovali na odstranění technické závady, která při druhém rallysprintu sezóny posádku předčasně vyřadila. "Došlo k poškození ložiska turbodmychadla, což způsobilo destrukci celého turba (ohnutá hřídel). Buď šlo ještě o následek havárie v Praze, nebo se jednalo o vadu materiálu. Dle vyjádření Věroše Cvrčka nebyl motor nijak zásadně poškozen, takže jsme měli štěstí a škoda je relativně nízká,“ oddychl si brněnský závodník.

 

„S autem se svezu tento týden. Technicky by mělo být zase v pořádku, nastavení podvozku je již na solidní úrovni. Mechanici zároveň usilovně pracují na zázemí a doprovodu, proto věřím, že se při dalším společném závodě zase posuneme o krok vpřed,“ věří jezdec. „Navigovat mě bude opět Petr Novák, který si odskočil při Rally Tatry sbírat zkušenosti do ‚enkového‘ vozu. Jak mi ale sdělil, už se opět těší na techniku WRC. WRC je opravdu na maximální úrovni rallysportu."

 

Drobné změny se mohou dotknout pouze designu závodního vozu. Není vyloučené, že se v okolí Tišnova objeví Jirkova Octavia WRC v novém hávu. "Oslovil jsem několik firem na tuto akci a jednáme o změně designu. Nechci nic zakřiknout, jako se nám to v minulosti povedlo, ale usilovně na tom pracuji, pokud to dopadne, přineseme ještě informaci o partnerech v průběhu týdne. Mohu ale už prozradit, že jedním z partnerů bude určitě AUTOSALON BRNO 2005“ vysvětlil Jiří Volf.

 

 

Zdeněk Zelenka, VOLF media service


 
 
Fotogalerie:   Rallye Střela 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose