www.car.cz
 

Nový mostecký retardér čeká na víkendovou premiéru
     11.5.2005 11:51 - Pavel Jelínek


Nový mostecký  retardér bude mít již  o víkendu  závodní premiéru. Za zmínku ovšem stojí fakt, že původní  mírná zatáčka, následující vlastně za startovní  rovinkou, vlastně  zcela nezmizela. Zůstala na svém místě, ale závoédníci nyní musí jezdit o 71 metrů delší trasou.

Původní  část trati bude sloužit jen jako úniková zóna pro jezdce, kteří by průjezd novou  pravotočivou zatáčkou nezvládli. Podle našich informací by ale stará verze trati mohla být  využívána  i třeba pro motocklové závody. Tak uvidíme.

Okruh se  prodloužil o zmíněných 71 metrů na celkových 4219 metrů. Připomeňme, že současná rekordní nejvyšší průměrná rychlost činila 198,98 kilometru za hodinu. Pravděpodobně již nemůže být  překonána...

Sezóna mosteckého autodromu startuje právě o  víkendu. MČR  automobilů se zde pojede rovněž v srpnovém a zářijovém termínu. V plánu jsou   rovněž závody historických vozidel, ale také mistrovství Evropy a ČR motocyklů a vrcholem sezónu bude tradičně evropský pohár tahačů.

Právě  při něm bude  nejspíš  v nové zatáčce hodně rušno.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose