www.car.cz
 

Trať XXVII. Rally Agropa už má konečnou podobu
     13.5.2005 20:47 - tisková zpráva


XXVII. RALLY  AGROPA 2005

29. - 30. července 2005


     Pořadatelé z Automotoklubu Pačejov  v AČR již obdrželi všechna potřebná povolení týkající se letošní Rally Agropa. Tato tradiční automobilová soutěž má již 27 let své pevné místo v motoristickém kalendáři na jihozápadě Čech. Letošní ročník „Agropy“ se uskuteční  poslední červencový víkend a organizátoři již nyní slibují nejedno překvapení.

     Jak bylo před časem zveřejněno, celé centrum soutěže se stěhuje do nedalekých Horažďovic. To již v loňském roce nabídlo soutěžním posádkám kvalitní zázemí v podobě servisního areálu na nádraží ČD. Díky pochopení a vstřícnosti zastupitelů města se centrem veškerého dění stane horažďovické náměstí. Před místní radnicí bude start i cíl soutěže, včetně poledního přeskupení.

Tyto prostory budou pro posádky jistě atraktivnější než odlehlý areál firmy Agropa. Ta však na tuto soutěž nezanevřela a nadále je  hlavním partnerem rally. Po mnohaletých zkušenostech zůstávají v Horažďovicích i přejímky a páteční předstartovní show. Také tiskové středisko se stěhuje do reprezentativnějších prostor  horažďovické radnice.


     Další novinku chystají pořadatelé v organizaci soutěže. Tento prestižní podnik se totiž pojede za podpory zastupitelstva Plzeňského kraje. Záštitu nad celou akcí převzal hejtman MUDr. Petr Zimmermann.


     Co naopak zůstává při starém, jsou tratě rychlostních zkoušek. Ty doznaly pouze dílčích kosmetických změn, když byly vyslyšeny připomínky soutěžních jezdců. Vychází se z osvědčené koncepce pěti kratších úseků, z nichž každý posádky absolvují dvakrát. Tím pořadatelé naplňují samotnou podstatu a smysl rallysprintové soutěže. Divácky nejvděčnější RZ v bývalém „muničáku“ se jede tradičně třikrát.

Letošní Agropa tak opět nabídne divákům velké množství rychlostních zkoušek s minimem přejezdů. Přesunutím centra do Horažďovic se soutěž stává ještě kompaktnější než v minulých letech. Podrobnosti o rychlostních zkouškách budou zveřejněny později. Již teď se však diváci mohou těšit na oblíbená místa v Třebomyslicích, Strážovicích nebo Nehodívě. Chybět nebude ani atraktivní průjezd Slatinou nebo areálem zemědělského podniku v Nezamyslicích.


     Veškeré novinky, týkající se přípravy Rally Agropa, naleznete na oficiální internetové stránce www.volny.cz/agropa.

Tiskové středisko       Pavel Štípek Ing.
Tomáš Cihlář         tajemník RALLY AGROPA
Jana Cihlářová Ing.
Pačejov nádraží čp. 170
341 01  Horažďovice


 
 
Fotogalerie:   Robert Šenkýř s BMW M3 GTR na JCB 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose