www.car.cz
 

Minitrucky v akci vedle obřích trucků!! Mohelnice 2005
     13.5.2005 21:08 - tisková zpráva


Minitrucky v akci !

Do programu 3. ročníku v Extrem truck trialu 2005, konaného 21. a 22. května v Mohelnici, bude zařazeno i vystoupení fanoušků truck trialu, kteří závody skutečných trucků napodobují. Mezi ně patří Jiří Javůrek (56) se synem Jiřím (32) z Hradce Králové.

Společně už postavili funkční modely závodních vozů kategorie sériových trucků Praga UV 80 Pavla Cacáka a Avie D31 Bohumíra Čápa. Model Avie je postaven v měřítku 1:12, řízen rádiem a pohání ho elektický motorek. "Se stavbou jsme začali před třemi roky o Vánocích a po necelých čtyřech měsících jsme na Velikonoce s modelem poprvé vyjeli.

Podobné to bylo i u Pragy UV 80, která je rovněž na elektrický pohon. Model jsme dokončili  před dvěma lety," říká Javůrek otec.

S modelem i do terénu

Oba modely zvládají náročný terén a jejich konstuktéři s nimi soutěží na závodech, které se řídí pravidly evropských klání skutečných trucků.
Diváci v Mohelnici uvidí kromě modelů Pragy UV 80 a AVIE D31 i další kuriozity. Představena bude například i napodobenina Tatry 4x4 šestinásobného vítěze závodu Paříž - Dakar Karla Lopraise.

Model je v měřítku 1:6,2 a přes třístupňovou převodovku ho pohání spalovací motor o obsahu 28 ccm.


Model s oběma poháněnými nápravami má kotoučové brzdy, ovládané pneumaticky. Řízení je doplněno pneumatickým posilovačem.

 Podrobnosti na www.extremtrucktrial.cz


 


 
 
Fotogalerie:   MS enduro 2005 - Guadalajara , Španělsko, 2 den

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose