www.car.cz
 

Patnáct zemí za 1440 minut v C4 Coupé VTS !!! Češi trumfli Brity!!!
     14.5.2005 20:19 - tisková zpráva


!!! REKORD JE USTANOVEN – Češi trumfli Brity!!!

Praha, 13.května 2005 – Rekordy nejrůznějšího druhu jsou od toho, aby se překonávaly. A jestliže v polovině roku 2003 evropským tiskem proběhla zpráva, že Britové Simon  Heptinstall a Adrian Sherratt prosvištěli během 24hodin autem Evropou a navštívili 12 zemí, což v historii motorismu nemá obdobu, a bylo jen otázkou času, kdy někdo zvedne „hozenou rukavici“. Tento čas přišel na počátku května 2005. V té době totiž čeští motorističtí novináři Petr Minařík a Petr Dufek s vozem Citroën C4 VTS odjeli do holandského Maastrichtu, odkud vyrazili napříč naším kontinentem s cílem pokusit se pokořit výkon Britů.

Během své čtyřiadvacetihodinové cesty projeli s nejsportovnější verzí „Cé-čtyřky“ s motorem 2,0i o výkonu 180k kromě Nizozemska také Belgií, Lucemburskem, Francií, Německem, Švýcarskem, Lichtenštejnskem, Rakouskem, Itálií, Slovinskem, Chorvatskem, Maďarskem, Slovenskem, Českou republikou a Polskem a ujeli při tom 2062,6 km. V každé zemi pro potvrzení svého pobytu tankovali a uskutečnili hovor z mobilního telefonu.

Na každou projetou zemi tak existuje důkaz se záznamem času a místa ve formě tankovacího účtu a výpisu z účtu z mobilního telefonu.

Po ukrutné době za volantem sice byli oba rekordmani stejně unaveni jako horolezci či jejich britští kolegové, kteří už po necelých 20 hodinách odmítli navštívit 13. stát (Srbsko), nicméně po dvou krizových momentech stačili ještě absolvovat při cestě do Polska dramatické finále s polskými úředníky na česko-polské hranici. Díky tomuto heroickému výkonu se laťka, stanovená za volantem pohodlného i rychlého citroënu, který se osvědčil nejen na dálnicích či rovných silnicích v maďarských pustách, ale i na úzkých horských silničkách, dnes posunula skutečně dost vysoko.

Najdou se zase někdy další vyzyvatelé ???
A největší problémy při tomto pozoruhodném výkonu? Nejspíš krize v okolí Curychu, spousta promarněného času v kolonách na úzkých alpských cestách a mnohakilometrové dálniční i tunelové uzavírky, které jsou před sezónou s oblibou prováděny snad ve všech evropských státech.

Projetá trasa : Maastricht (NL) – Liege (B) – Luxembourg (Lux.) – Méty (F) – Strassbourg (F) – Freiburg (D) – Basilej (CH) – Curych (CH) – Vaduz (FL) – St. Anton (A) – Innsbruck (A) – Brenner (I) – Brunico (I) – Linz (A) – Graz (A) – Maribor (SLO) – Varaždin (HR) – Nagykanizsa (H) – Szombathely (H) – Bratislava (SL) – Žilina (SL) – Čadca (SL) – Třinec (ČR) – Český Těšín (ČR) – Cieszyn (PL).

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.


Ing. Martina Bedrnová


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose