www.car.cz
 

Štěpán Vojtěch vyhrál premiérovou Autonova rallye Tišnov
     14.5.2005 20:55 - Pavel Jelínek


Sobotní premiérová Autonova rallye Tišnov se celkem povedla. Na start se postavilo více než  sto posádek současných i historických vozů. Akci přálo  i počasí a diváci viděli dramatické souboje.

Hned  úvodní kilometry soutěže nepřály Jirkovi Volfovi a karlu Trněnému, kteří oba startovali s vozy  Škoda Octávie  WRC. Oba museli větší  část  erzety  absolvovat s defektem a zejména  Volf pak jezdil se značně otrhaným  vozem. Nakonec pak ze soutěže   odstoupil.

Havárii rovněž hned po startu RZ 1 absolvoval  Roman Odložilík, který poměrně značně poničil své  krásné  Clio S1600. ( pravděpodobně o silný  strom po čelním nárazu)

O celkové prvenství bojovali zejména Štěpán Vojtěch a Václav Pech, přičemž  úspěšnější byl nakonec prvně jmenovaný. Pecha zbrzdily problémy s řazením a také penalizace  za pozdní výjezd ze servisu. Druhé místo ale nakonec udržel.

Dlouho třetí  se nečekaně držel skvěle jedoucí  David Komárek s  áčkovým lancerem. V poslední šesté erzetě jej  ovšem  těsně předstihl  Trněný, který tak skončil bronzový.

Pro  úspěch v produkčních vozech si  dojel Milan Chvojka , který  poprvé dovedl do cíle své nové  Mitsubishi Lancer Evo VIII. Skončil celkově  šestý.

 

Škoda, že  soutěž nabídla pouze  šest, byť  velmi pěkných, erzet.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose