www.car.cz
 

SEAT v Barceloně představuje dvě zásadní novinky - León WTCC
     16.5.2005 00:13 - tisková zpráva


SEAT v Barceloně představuje dvě zásadní novinky
  • León druhé generace – třetí pilíř značky SEAT
  • León WTCC – útok na nejvyšší příčky v šampionátu WTCC

 

Právě v těchto dnech se na autosalonu ve španělské Barceloně představuje nový SEAT León ve své definitivní produkční podobě. Velkým překvapením byla souběžná prezentace Leónu v podobě závodního speciálu pro Světový šampionát cestovních vozů WTCC, ve kterém SEAT až dosud nastupoval s modely Toledo WTCC.

 

SEAT León

León druhé generace, do jehož vývoje a zavedení výroby SEAT investoval přes
500 milionů euro, zřetelně odráží stylistické postupy, které použili tvůrci známé koncepční studie Salsa. León nové generace, který tvoří po modelech Altea a Ibiza třetí pilíř novodobé historie automobilky SEAT, je zatím posledním přírůstkem do škály modelů nové generace, představených po začlenění značky SEAT do skupiny Audi Brand Group v roce 2002.

 

Design nového Leónu v sobě snoubí  sportovní vlastnosti vozů kupé s praktičností pětidveřových hatchbacků. Tento image podporují např. i dokonale zamaskované kliky zadních dveří, začleněné přímo do jejich rámu, kde neruší čistý styling vozu. Expresivně tvarované světlomety opticky dokonale navazují na V-prolis v kapotě motoru, velkou masku chladiče a výrazné lemy podběhů kol. Na těchto stylistických prvcích, zvýrazněných „dynamickou linkou“ na bocích, staví moderní dynamický design modelů SEAT nové generace.

 

Nový León si přiváží řadu sofistikovaných technologií, jako jsou např. motory s přímým vstřikováním benzinu FSI, dvouspojková převodovka DSG, agilní, sportovně naladěný podvozek, přesné řízení s elektromechanickým posilovačem, čelní, boční i průběžné hlavové airbagy (standardně) a boční airbagy ve druhé řadě sedadel (na přání) nebo systémy ABS, TCS a ESP.

 

Komfort jízdy i její bezpečnost zvyšují inovativní prvky, např. bixenonové světlomety, stěrače řízené dešťovým senzorem, zařízení pro monitorování tlaku vzduchu v pneumatikách či světlomety se systémem automatické aktivace při poklesu viditelnosti.

 

León nové generace je dlouhý 4315 mm, jeho šířka činí 1768 mm a vysoký je 1458 mm.
V porovnání s předchozím modelem se rozvor prodloužil o výrazných 67 mm až na
2578 mm.

 

Bezprostředně po uvedení na trh budou moci zájemci o nový SEAT León volit ze čtyř motorů - dvou zážehových a dvou vznětových: 1.6/75 kW (102 k),
2.0 FSI/110 kW (150 k), 1.9 TDI/77 kW (105 k) a 2.0 TDI/103 kW (140 k).

 

 

 

SEAT León WTCC

Světový šampionát cestovních vozů WTCC se - po F1 a světovém šampionátu soutěžních vozů WRC – stává třetím oficiálním světovým šampionátem FIA a tím pádem jednou z  nejsledovanějších sportovních motoristických disciplín. Tomu odpovídá i její popularita, jež mezi sportovními fanoušky prudce stoupá. SEAT do WTCC nasazuje okruhové speciály Toledo WTCC a vede si velmi dobře: Vloni se španělská automobilka umístila na třetím místě v hodnocení značek a piloti jejich vozů Toledo WTCC dosáhli řady výborných umístění v jednotlivých závodech tohoto seriálu. Také letos je SEAT ve WTCC velmi úspěšný - už ve druhém podniku desetidílného seriálu WTCC se jeho pilot dostal na stupně vítězů.

 

Pozici značky SEAT ve WTCC dále posílí zbrusu nové sportovní speciály León WTCC, které se ještě letos objeví na závodních okruzích. León WTCC, který je dílem specialistů divize SEAT Sport ze španělského Martorellu, je podle mínění odborníků díky svým vyspělým technologiím schopný výrazně zamíchat pořadím ve Světovém šampionátu WTCC. Tvrdé boje ve WTCC jsou přitom považovány za nejlepší zkoušku a důkaz sportovního potenciálu sériového modelu León, který se stal vynikajícím základem pro stavbu výkonného okruhového speciálu.

 

Kalendář WTCC 2005

10.4.               Monza, Itálie

1.5.                              Magny-Cours, Francie

15.5.                         Silverstone, Velká Británie

29.5.                         Imola, Itálie

26.6.                         Puebla, Mexiko

30.7.                         Spa-Francorchamps, Belgie

28.8.                         Oschersleben, Německo

18.9.                         Istanbul, Turecko

2.10.                         Valencie, Španělsko

20.11.                     Macao, Čína

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose