www.car.cz
 

Do Mohelnice kromě trucktrialu i na špičkový freestyle ! Již o víkendu
     16.5.2005 07:33 - tisková zpráva


Součástí závodů v Extrem truck trialu 2005, které se pojedou 21. a 22.5.  v Mohelnici u Olomouce, bude i freestylová show evropské třídy, kterou  předvedou Martin Koreň (22) a Libor Podmol (20).

 

Oba freestylisté ukážou v Mohelnici skoky jako Dead body (jezdec se vzepře na řidítkách a napne nohy vpřed) nebo Whip (jeden z nejstarších triků převzatý z motocrossu), u kterého jezdec naklopí motocykl ve vzduchu do horizontalní pozice.

 

Ze série nejatraktivnějších skoků vůbec, bude možné vidět i Kiss of Death (Polibek smrti), který vymyslel jeden z nejznámějších freestylistů Mad Mike Jones. Jezdec při něm dá motocykl do vertikalni polohy a dělá stojku na řidítkách.

 

Symbolicky přitom políbí přední blatník. Mezi nejtěžší a nejlépe hodnocené patří Christ air. Jezdec zaklesne nohy za řidítka, napne tělo vzhůru a 'hledí na nebe k Ježíšovi'.

Podmol i Koreň patří k elitě

 

Světovou i evropskou špičku v oblasti frestylu tvoří závodníci ve věku od 20 do 35 let. Koreň (22) a Podmol (20) tak patří mezi nejmladší ve freestylové elitě. Přes nízký věk se však v loni na "Edge game" ve Švédsku umístil Libor Podmol na šesté a Martin Koreň na sedmé pozici. Letos v lednu v Izraely obsadil na Mistrovství Evropy Martin Koreň čtvrté a první a Libor Podmol dvakrát druhé místo.

 

Od letoška se navíc oba nominovali do série Světového poháru, složeného z 15 závodů. Celkem už absolvovali 12 z nich a zatím drží Podmol desátou a Koreň čtrnáctou pozici. To vše v konkurenci 50 jezdců.

 

Vyjímečná show

 

U nás se konají jen tři špičkové akce, kde je možné vidět nejobtížnější skoky. „Jednou ročně v Sazka Aréně, v brněnském Rondu a v Plzni na Freestyle Motocross Contestu. Teď budou moci diváci vidět to nejlepší i v Mohelnici na Extrem truck trialu 2005," říká špičkový freestylista Libor Podmol.

 

Podrobnosti na www.extremtrucktrial.cz

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Trucktrial Ujkovice 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose