www.car.cz
 

Prototypy opět řádily v Mostě. Dolák zvítězil v neděli.
     16.5.2005 11:29 - Vladimír Rožánek


Druhý závodní víkend Sports Car Challenge přivítal severočeský Most, na autodromu Duhové energie. Do prvního měřeného tréninku nastoupilo 16 vozů, včetně Michala Doláka z Mostu na PRC Ford DVR F1 3,5l V8. Celkem 6 vozů bylo k vidění v nejsilnější divizi 1, určené prototypům s více jak třílitrovými motory, kde startoval i náš mostecký závodník.

 

První měřený sobotní trénink vyhrál Milavec z Rakouska na stroji Lola F3000 Ford Cosw. Tento jezdec se také postaral o nový traťový rekord, na dráze s novou zatáčkou. Velmi pěkně zajel Dolák, který si zajistil nejen druhé místo na startu, ale také velmi výhodný startovní rošt v divizi 1, kde se očekávaly tvrdé souboje o místa na stupních vítězů. Ovšem jeho výlet mimo trať odnesla na cílové rovince polystyrénová meta 200m do nové zatáčky a mechanici měli o zábavu také postaráno.

 

Sobotní závod nejlépe zvládl se svou Lolou F3000 Rakušan Milavec. Pěkné souboje předváděla trojice Sinclair, Beisel a Payr. Předpokládaný souboj o nejvyšší mety z pohledu Burli Strickera s Tampoli Facetti Alfa se nekonal, Švýcarský závodník a loňský vítěz SCC se ještě nedokázal vzpamatovat z brněnského kolotoče v jedné z tréninkových jízd. Náš Dolák bohužel závod nedokončil a s pochroumanou převodovkou byl odtažen do depa. Divizi první tedy opanoval Angličan Sinclair se strojem Jade 2 Evo III. Ve druhé divizi panoval Tessitore ze Slovinska s PRC Opel a čtvrtá divize formulový vozů do objemu 2000ccm měla vítěze v Thomasovi Wolfertovi, kterému se nepodařilo opravit vůz Sharon Alfa, a tak startoval s formulí Konig. Nováček mezi prototypy, rakouský junior Brueckl, byl v sobotu 4 v divizi druhé.

 

Nedělní měřený trénink zvítězil opět Milavec na voze Lola F3000 Ford Cosw. a pomalu se chystal na double vítězství. Druhý čas zajel Michal Dolák s PRC Ford DVR F1, mechanici na jeho pochroumané převodovce pracovali dlouho do noci a píle se nakonec vyplatila.

 

Velkého úspěchu se v neděli dočkalo mostecké publikum díky domácímu jezdci Michalu Dolákovi. Ten díky svému jezdeckému umění a píli mechaniků dojel nedělní závod nejen vítězstvím ve třídě, ale také zvítězil v celkovém pořadí. Lola Rakušana Milavce tentokrát po třech kolech opustila trať s porouchanou převodovkou, častou to nemocí závodních aut. Po krásném souboji s Francouzem Payrem na PRC BMW si zajistil druhé místo celkově i v divizi 1 Angličan Sinclair. Němci Beiselovi jeho PRC Mugen V8 v neděli nevydrželo a stejná závada čekala i na E. Pedrazzu, který s neděli startoval s dvoulitrovým PRC Opel a dělal velkého soupeře vítězi druhé divize Slovinci Tessitoremu. V divizi 4 opět zvtězil Wolfert s formulí Konig, kterému nestačil ani Němec Tanzmann s Dallarou F3.

 

Výsledky Sports Car Challenge Most:

 

Sobota

Division 1:

Tony Sinclair GB – Jade 2 Evo III Nissan

Wolfi Payr F – PRC BMW 3,2

Gerd Beisel D – PRC Mugen 3,5l V8

 

Division 2:

Tessitore SLO – PRC BMW

Georg Hallau D – PRC Opel 2,0

Peter Kormann D – PRC Opel 2,0

 

Division 3:

Peter Milavec A – Lola F3000 Ford Cosw.

 

Division 4:

Thomas Wolfert D – Formel Konig

Roman Klemm CZ – Vector MG93

Michael Packendorf D – Reynard 389 Opel

 

Neděle:

 

Division 1:

Michal Dolák CZ – PRC Ford DVR V8 3,5l

Tony Sinclair GB – Jade 2 Evo III Nissan

Wolfi Payr F – PRC BMW

 

Division 2:

Tessitore SLO – PRC BMW

Emanuell Pedrazza A – PRC Opel 2,0

Georg Hallau D – PRC Opel 2,0

 

Division 4:

Thomas Wolfert D – Formel Konig

Klaus Tanzmann D – Dallara Opel F3

Michael Packendorf D – Reynard 389 Opel

 

Další závod série Sports Car Challenge se jede v termínu 11.-12. Června na zatáčkovité trati ve francouzském Dijonu. K nám se série opět vrátí v Srpnu na autodrom Duhové energie,kdy očekáváme nejen větší startovní pole, ale také diváckou kulisu.

 

Vláďa Rožánek,

Sports Car Challenge


 
 
Fotogalerie:   Mostecký Sports Car Challenge od Vládi R

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose