www.car.cz
 

Také na víkend v Le Mans bude chtít Radek Rous brzy zapomenout
     16.5.2005 12:57 - tisková zpráva


Smolný víkend má za sebou kralický motocyklový závodník Radomil Rous. Ten se představil v kubatuře do 250 ccm ve čtvrtém závodě seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů ve francouzském Le Mans.

 

Smůla se na jezdce týmu Würt Honda BQR začala lepit už před pátečním prvním tréninkem, do kterého Radek Rous vůbec nenastoupil. V sobotní kvalifikaci pak na nevyladěném stroji dojel čtyřiadvacátý a ze stejného místa se vydal do závodu. „Ráno jsem měl problémy s tím, že mi z motorky tekla voda. Po výměně chladiče jsme zjistili, že nám teče voda ještě navíc z vodní pumpy, a tak jsem se do neměřeného tréninku dostal zhruba o půl hodiny později. Za nevyladěnost podvozku do měřeného tréninku může málo najetých kol a proměnlivé počasí.

 

S dosaženým výsledkem nemůžu být rozhodně spokojený ani já a ani tým,“ komentoval sobotní kvalifikaci Radek Rous. V samotném nedělním závodě výkon motocyklu stačil jen na jednadvacáté místo. „Náš záměr vyzkoušet ve warm upu jiné nastavení bylo zmařeno špatnými podmínkami na trati. Místo slicků jsme navíc jeli na mokrých pneumatikách.

 

Do závodu jsem tak vlastně odstartoval s nevyzkoušeným nastavením podvozku. V úvodu závodu jsem svým soupeřům stačil, v závěru pak již klouzala zadní guma, a tak umístění je takové jaké je. Celkově ten víkend nestál za nic,“ zlobil se Rous. Sedmadvacetiletý závodník z Kralic na Třebíčsku tak ke čtyřem bodům z prvního závodu ve španělském Jerezu nepřidal ani jediný. „Doufám, že příští závod v Mugellu bude již o něčem jiném,“ říká jezdec patřící v Čechách znojemskému Racing teamu.

 

Výsledky GP Alice de France v Le Mans: 1. Daniel Pedrosa (Honda), 2.  Randy De Puniet Aprilia), 3.   Andrea Dovizioso (Honda), 4.   Casey Stoner (Aprilia), 5.   Jorge Lorenzo (Honda)… 21.  Radomil Rous (Honda, odstup od prvního -1.22,698 s).

 

Martin Mutl


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2005 - závod krásných historiků, Vl. Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose