www.car.cz
 

Václav Janík dovezl ze Slovinska první body
     16.5.2005 23:12 - tisková zpráva


Svůj premiérový start v mezinárodním šampionátu FIA Challange proměnil Václav Janík z Pňovic v úspěch. Team zmapoval konkurenci a dovezl první důležité body.

 

V sobotním tréninku se team umístil na slibném 3. místě ve skupině A absolutně, do závodu se nastupovalo v psychické podobě.

 

„Jsem rád, že jsme porazili Lászla Hernádiho,“ říká Václav Janík, který se s tratí seznámil až během pátku. Před červeným BMW M3 Czech National Team figurovali pouze místní soutěžící se soutěžní technikou kategorie S1600, která byla tento závod ve výhodě.

 

„I Slovák Julo Konček nám sdělil, že Petrol Sevica je nejméně vhodná trať pro BMW. Do závodu jsme vyrazili pronásledování Maďarem Hernádim na BMW M3, Toyotou Cellica GT-4 a dalšími silnými vozy,“ dodává pilot.

 

V neděli už ale Janíkovi nedařilo jako v sobotu. „V první jízdě jsem chyboval, naskytly se drobné technické problémy, a tak první jízdu jsme s Hernádim prohráli,“ konstatuje Václav Janík.

 

Závod, který se jel na 3 závodní jízdy se tedy změnil ve velkou stíhací honičku. V druhé jízdě Václav zabral a dokázal stáhnout Hernádiho náskok. Ovšem v poslední jízdě zatáhl i Lászlo Hernádi a na třetí místo Janíkův výkon nestačil.

 

Určitě jsme spokojení. Na trati, kde jsme nikdy nejeli a která byla spíše vhodná pro rychlostní zkoušky než pro vrchařské závody, jsme se poprali s konkurencí, která je taktéž silná. Vozy S1600, které nás porazily byly na takové typy tratí mnohem vhodnější. Věřím, že na dalším závodě se dokážeme prosadit v první trojci,“ uzavírá pilot.

 

Program teamu je nyní velmi nabitý, ze Slovinska team přijel v pondělí nad ránem, už ve čtvrtek večer zase pokračují na Slovensko, kde se nad městem Dobšiná uskuteční první slovenský závod roku, který je současně třetím kláním FIA Challange.

 

 

 

Mira Frýdecký

Janík motorsport

www.janik-motorsport.com


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na brněnské závody před mnoha lety od Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose