www.car.cz
 

Řehák s Běhulou ve staronovém Tišnově vítězně
     18.5.2005 00:03 - tisková zpráva


Triumfem v klasifikaci třídy A5 a pátou příčkou ve skupině A zakončila své vystoupení na Autonova Rally Tišnov posádka Defend Motorsportu Radek Řehák – Martin Běhula.

 

Po vítězství v Pelhřimově, kde však více převládal smutek než radost, bylo jasné, že tišnovská soutěž opět nabídne v nejslabší „áčkové“ zajímavé souboje. Na tišnovské trati se očekával nástup rychlého Dohnalova volkswagenu, což se také potvrdilo jeho prvenstvím na úvodním testu. Radek Řehák však byl zpět pouze 1.7 sekundy, což značilo druhou pozici. Na druhém testu se z vítězství radoval Ducháček, ale třetí čas stále značit druhou příčku klasifikace. Na nejdelší vložce soutěže – Tišnovské (18,94 km) – však Dohnal Řehákovi mírně odskočil a po první sekci dělilo obě vedoucí posádky 13.9 sekundy.

 

„Úvod soutěže mi vůbec nevyšel podle představ. První dvě vložky jsem byl nervózní, málo jsem auto točil, prostě jsem se hledal. Navíc bylo na trati hodně posypu a na řadě míst jsme prostě jeli opatrněji,“ komentoval úvod Řehák.

 

Rozhodnutí souboje ve třídě A5 přišlo na čtvrtém testu. Dohnala zradila převodovka a Řehák se posunul na první pozici. Tu si pak třemi nejrychlejšími časy v druhé sekci bez větších obtíží pohlídal. „Při druhých průjezdech jsem byl mnohem spokojenější, na obou krátkých zkouškách jsme se dokázali výrazně zlepšit. Ale po výpadku řady soupeřů nakonec nebylo s kým závodit,“ řekl Řehák.

 

„Auto dnes fungovalo bezvadně, bez jediného problému. Líbila se nám i tišnovská soutěž. Zejména nejdelší vložka je velmi pěkná, i když na řadě míst záludná a nebezpečná. Jel jsem ji už počtvrté, takže nás nemohlo nic překvapit,“ dodal.

 

Dalším startem posádky Radek Řehák – Martin Běhula bude domácí Rallysprint Kopná. Na známých tratích nebude chtít Defend Motorsport určitě paběrkovat a pokračování vítězné série posádky by bylo tím nejlepším počinem. V okolí Slušovic se navíc zlínský tým představí v kompletní sestavě i s dvojicí kitových felicií 1600 posádek Brůzl – Němec a Březík – Tomšů. Zázemí týmu využije i nově sestavená dvojice Tomek – Nesvadba.

 

Defend Motorsport

 


 
 
Fotogalerie:   Autonova rally Tišnov 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose